Maximale veiligheidsscore voor Volkswagen up!

De Volkswagen up! is door Euro NCAP onderscheiden met vijf sterren, de best mogelijke score die een auto op het gebied van veiligheid kan krijgen. Daarnaast kreeg de up! een zogenaamde ‘Advanced Award’ voor zijn innovatieve City Emergency Braking-systeem. De up! is de enige auto in zijn segment met deze veiligheidsonderscheiding. Ook de nieuwe Beetle kreeg vijf Euro NCAP-sterren toebedeeld.

Euro NCAP staat voor European New Car Assessment Programme. Hierbij worden alle veiligheidsaspecten van een auto onderzocht: de inzittendenbescherming, de bescherming van kinderen, de voetgangerveiligheid en de veiligheidsuitrusting. Bij de inzittendenbescherming waren de Volkswagen up! en de Volkswagen Beetle goed voor topscores. Dat bleek na het uitvoeren van frontale en zijdelingse crashtests, de paaltest en de whiplashtest waarbij de belasting van de nek bij een aanrijding van achteren wordt geëvalueerd. Ook bij de beoordeling van de kindveiligheid scoorden de beide Volkswagens zeer goed.

 

Up! eerste in zijn segment met Advanced Award

Naast vijf sterren kreeg de Volkswagen up! ook een ‘Advanced Award’ voor zijn City Emergency Braking systeem. Euro NCAP kent de onderscheiding toe voor nieuwe technologieën die het veiligheidsniveau aantoonbaar vergroten. City Emergency Braking (standaard vanaf move up!) werkt met een in de voorruit geïntegreerde laser-sensor. Deze ‘herkent’ bij snelheden tot 30 km/h situaties waarbij aanrijdingen kunnen ontstaan. Als de bestuurder niet zelf reageert, zal City Emergency Braking in dergelijke gevallen automatisch een remactie uitvoeren. Dit kan aanrijdingen voorkomen of de gevolgen ervan verminderen. De up! is de eerste auto in zijn klasse met een Euro NCAP Advanced Award. De up! en de Beetle kregen ook een goede beoordeling voor de standaard aanwezigheid van  ESP en gordelverklikkers op alle zitplaatsen.Naast de up! en de Beetle hebben ook andere Volkswagen-modellen als de Polo, de Golf en Golf Cabriolet, Jetta, Passat, Scirocco, Sharan en Tiguan vijf Euro NCAP-sterren.