Autorai-primeur Volkswagen: De Golf Cabriolet

De nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet is de belangrijkste Volkswagen-primeur op de komende AutoRAI (13 – 23 april). Op de 1.100 m2 grote stand in de parkhal zijn 20 Volkswagens te zien waaronder ook nationale primeurs als de vernieuwde Tiguan. Uiteraard is er aandacht voor het brede aanbod ‘14- en 20%-modellen’. Bovendien kunnen AutoRAI-bezoekers nader kennismaken met de ongekende mogelijkheden van Volkswagen Accessoires en met het aantrekkelijke Volkswagen Rijbewijs-programma voor aankomende bestuurders.

De introductie van de Volkswagen Golf Cabriolet markeert de terugkeer van een icoon. Van zijn voorgangers werden meer dan 680.000 exemplaren verkocht. De nieuwe Golf Cabriolet is stijlvol en veelzijdig als altijd. Hij beschikt over een lichte, compacte en uitstekend geïsoleerde softtop met elektro-hydraulische bediening. Openen en sluiten kan ook rijdend (maximale snelheid 30 km/h). Zelfs met neergeklapt dak is nog 250 liter bagageruimte beschikbaar. In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft de Golf Cabrio geen rolbeugel. Het vermogensspectrum varieert van 105 tot 210 pk. Ook de complete standaarduitrusting valt op, denk aan automatische kapbediening, airco, radio RCD 210, cruise control, boordcomputer ‘plus’, klein lederpakket, automatische rolbeugels, front- en zij-airbags en ESP. De nieuwe Golf Cabrio is leverbaar vanaf 27.290 euro inclusief BTW/BPM. Hij is vanaf de start van de AutoRAI (13 april) te bestellen bij de Volkswagen-dealer. De leveringen starten op 18 augustus. Geïnteresseerden kunnen zich overigens vanaf nu op de hoogte laten houden via www.volkswagen.nl/golfcabrio.

 

Nieuws en (fiscaal) voordeel

Hoewel de nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet op de nationale autotentoonstelling de hoofdrol voor zich opeist, beleeft ook de vernieuwde Volkswagen Tiguan in Amsterdam zijn Nederlandse première. De veelzijdige, compacte SUV valt op door zijn nieuwe ‘gezicht’ met het typische Volkswagen design. Volkswagen toont bovendien allerlei onderhuidse innovaties, zoals de Passat EcoFuel die geschikt is om op het sterk in opkomst zijnde, zéér milieuvriendelijke biogas te rijden.Op de Volkswagen-stand is veel aandacht voor het brede aanbod van modellen die goed zijn voor slechts 14 of 20% procent fiscale bijtelling. Van de 20 tentoongestelde auto’s vallen er 12 in deze voor zakelijke rijders aantrekkelijke categorieën, van Polo BlueMotion (14%) via Golf en Jetta tot en met Passat. Daarnaast krijgen uiteraard de actiemodellen die Volkswagen op dit moment voert ruime aandacht: de Golf R-Line Edition en Scirocco Edition.

 

Accessoires en rijbewijzen

Volkswagen grijpt de AutoRAI ook aan om het veelzijdige accessoireaanbod onder de aandacht te brengen. Dit gebeurt onder meer aan de hand van de nieuwe Volkswagen Touran. Een zevenzits-uitvoering daarvan is uitgevoerd met allerlei (achteraf te bestellen) accessoires. Daartoe behoren onder meer allesdragers, fietsendragers, snowboardhouder, afscheidingsrek, kinderzitjes, zonwering en in de hoofdsteunen geïntegreerde displays.Volkswagen Rijbewijs staat eveneens in de spotlights, met een als lesauto uitgevoerde CrossPolo. Het internetplatform www.volkswagenrijbewijs.nl richt zich op jongeren die met hun rijlessen starter. Volkswagen Rijbewijs loodst cursisten op een leuke, veilige en voordelige manier naar het rijbewijs. Via de site maken rijcursisten bijvoorbeeld kans op gratis rijlessen en ze kunnen profiteren van aanbiedingen die hun  eerste Volkswagen binnen bereik brengen.