De zuinigste Polo ooit. Nu extra comfortabel.

Met de Polo BlueMotion zet u samen met Volkswagen een belangrijke stap op weg naar een schonere leefomgeving. De Polo BlueMotion is de zuinigste uitvoering van de Polo, en zelfs de zuinigste Polo ooit. Op basis van zijn geringe CO2-uitstoot van slechts 82 gram per km krijgt de Polo BlueMotion bovendien een energielabel A en valt hij binnen de voordelige 14% bijtellingscategorie.

Exterieur

Sportief design.

Karaktervol. Met een efficiënte meerwaarde.

De Polo BlueMotion heeft standaard in carrosseriekleur meegespoten bumpers, buitenspiegels en deurgrepen. Bovendien zijn de bumpers voor en achter voorzien van een afwijkend, sportiever design. Hiermee onderscheidt hij zich duidelijk ten opzichte van de andere uitvoeringen. Dankzij een aerodynamische vormgeving hebben de aangepaste bumpers bovendien een efficiënte meerwaarde. Dit geldt ook voor de sideskirts; ze geven de Polo extra karakter en helpen de CO2-uitstoot en het verbruik van de BlueMotion verder te verminderen.

Achterspoiler in carrosseriekleur.

Dynamische uitstraling. Vermindert de luchtweerstand.

Speciaal voor de BlueMotion ontwikkelde Volkswagen een achterspoiler die zowel sportief als aerodynamisch is. De spoiler zit bevestigd om de achterruit van de Polo. Daarmee zorgt hij voor een betere geleiding van de windstromen langs de auto en wordt de luchtweerstand geminimaliseerd.

Zwarte grille met BlueMotion-embleem.

Doordachte afwerking aan het front.

Standaard is de Polo BlueMotion uitgevoerd met doordachte details. Zo is de grille aan de voorzijde van de auto volledig gesloten en afgewerkt met een zwarte kunststof. De grille blijft hierdoor optisch intact, terwijl de luchtstromen over de auto heen worden getild. Dit komt ten goede van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

15 inch lichtmetalen velgen ‘Buenos Aires’.

Herkenbaar BlueMotion design. Minder rolweerstand.

De Buenos Aires velgen zijn licht van gewicht en exclusief voor de BlueMotion uitvoering ontworpen. De aerodynamische vormgeving helpt de luchtweerstand te verminderen. Bovendien zorgen de speciale banden in de maat 185/60 R 15 voor een lagere rolweerstand, en dus minder uitstoot en een lager verbruik.

Interieur

Een comfortabel afwerkingsniveau.

Een hoge kwaliteitsbeleving.

In alles is te zien dat er in de BlueMotion uitvoering geen compromissen worden gesloten op het gebied van kwaliteitsbeleving. Zo is het dashboard vervaardigd uit een speciaal zacht materiaal en zijn de klokken in het instrumentenpaneel afgewerkt met mat chromen sierringen. Ook de ventilatieopeningen, schakelpookmanchette en verlichtingsschakelaar zijn voorzien van een mat chromen inleg. Het is duidelijk: ook in de BlueMotion ontbreekt het u aan niets.

Kleinlederpakket.

Maximale grip zelf in de hand.

Het driespaaks stuurwiel is typisch Volkswagen en ligt perfect in de hand. In de BlueMotion is deze standaard in leder uitgevoerd, net als de schakelpookknop en handremgreep. Zo houdt u nóg meer grip op het betrouwbare weggedrag van uw Polo. Een veilig gevoel wanneer u de weg opgaat. Bovendien is het stuur van de BlueMotion voorzien van een chromen inleg, waarmee deze uitvoering zich nog verder onderscheidt.

Bekleding ‘Link’.

Kenmerkende uitstraling. Optimaal zitcomfort.

De bekleding van de Polo BlueMotion heeft een heel eigen stijl. De zitvlakken en rugleuningen zijn voorzien van een honinggraadmotief en bevatten blauwe horizontale lijnen. Ze zijn speciaal voor deze uitvoering ontwikkeld. Verder bieden de antracietgrijs gekleurde wangen veel zijdelingse steun. In combinatie met de standaard in hoogte verstelbare voorstoelen staan ze garant voor optimaal zitcomfort.

Middenarmsteun vóór.

Inclusief bekerhouder en handig opbergvak.

De nieuwe Polo BlueMotion is standaard uitgerust met een comfortabele middenarmsteun vóór. Deze ondersteunt uw rechterarm voor een ontspannen zithouding. Onder de klep schuilt een opbergvak waar u kleine spullen kwijt kunt. Bovendien bevat de armsteun een extra bekerhouder aan de achterzijde.

Veiligheid

Vijf sterren voor veiligheid.

De Polo is één van de veiligste auto’s in zijn klasse. Dit bewees het Euro NCAP. Het vooraanstaande instituut gaf de Polo een score van 5 sterren: het hoogst haalbare bij een crashtest. Zaken als ABS, airbags, actieve hoofdsteunen, ESP en Multi-collision braking system behoren tot de standaard uitrusting van iedere Polo en benadrukken dat er geen compromissen worden gesloten op het gebied van veiligheid. Ook schijfremmen achter mogen niet ontbreken (vanaf Trendline 66 kW), voor nóg betere remprestaties.

Front-, zij- en hoofdairbags.

Volledige bescherming rondom.

De Polo Bleumotion beschikt standaard over twee full-size frontairbags en twee gecombineerde hoofd- en zij-airbags voor bestuurder en passagier voorin. Bovendien is de passagiersairbag vóór uitschakelbaar, mocht er van deze zitplaats geen gebruik worden gemaakt.

Automatische Hill-Hold control.

Eenvoudig wegrijden op een helling.

Hill-Hold control schakelt zichzelf ongemerkt in als u stil bent komen te staan op een helling. De automatische rem zorgt ervoor dat uw auto nooit onbedoeld naar voren of achteren rolt. Het systeem schakelt zichzelf uit zodra u weer gas geeft. Op die manier kunt u uw weg snel en zonder problemen vervolgen. Standaard op elke Polo Bluemotion.

Multi-collision braking system.

Verkleint de kans op letsel door het automatisch tot stilstand komen na een ongeval.

Het multi-collision remsysteem omvat de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid. Het zorgt ervoor dat na een ongeval de remmen van de auto worden vastgehouden, en de airbags op scherp worden gezet. Het systeem voorkomt hiermee dat de auto blijft rollen. De kans op een eventuele tweede aanrijding wordt hiermee voorkomen, evenals de kans op meer letsel.

ESP.

Uw elektronische beschermengel.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat uw auto in kritieke situaties plotseling uitbreekt. Zodra een uitwijkmanoeuvre onvermijdelijk is, corrigeert ESP de koers van uw auto door het wiel met de minste grip af te remmen. Hiermee voorkomt het systeem dat u in een slip raakt en wordt de kans op een aanrijding geminimaliseerd. ESP zit standaard op elke Polo. Ook op de BlueMotion.

Motoren

1.4 TDI met 55 kW.

14% bijtelling.

De Polo BlueMotion is de zuinigste Polo ooit. Zijn 1.4 TDI dieselmotor beschikt over een vermogen van 55 kW (75 pk), gekoppeld aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak met aangepaste overbrengsverhoudingen. Een intelligent Start-/stopsysteem en diverse aerodynamische aanpassingen aan het exterieur helpen de compacte 3-cilinderkrachtbron ze min mogelijk brandstof te verbruiken: gemiddeld slechts 1 liter op 32 kilometer. Dankzij een zeer geringe CO2-uitstoot van 82 gram per kilometer valt de Polo BlueMotion bovendien binnen de voordelige 14% bijtellingscategorie.

Functioneel

Volkswagen radiosysteem ‘Composition Colour’.

Touchscreen bediening. Inclusief 6 speakers.

De Polo BlueMotion is standaard voorzien van ultramoderne multimediatechnologie. De 12,7 cm grote radio ‘Composition Colour’ met kleurenscherm en touchscreen functie beschikt over maar liefst 6 hoogwaardige speakers. Goed voor uiterst hoge geluidskwaliteit. Het maakt het luisteren naar uw favoriete muziek tot een echte belevenis. Bovendien is dit geluidssysteem standaard uitgerust met een aux-in en SD-kaart lezer.

Cruise Control.

Comfortabel en gecontroleerd uw snelheid handhaven.

Nooit meer onnodige verkeersboetes door onbedoelde overschrijding van de maximumsnelheid. Rust voor uw rechtervoet tijdens lange ritten, zodra de omstandigheden het toelaten een constante snelheid aan te houden. Daarnaast levert Cruise Control brandstofbesparing op. Veilig én efficiënt. Standaard op de BlueMotion uitvoering.

Mechanische airconditioning.

Aangename temperatuurbeheersing.

De gebruiksvriendelijke, mechanisch bedienbare airconditioning is standaard op elke Polo BlueMotion. Hiermee houdt u onder alle weersomstandigheden eenvoudig de controle over de temperatuur in uw auto.

Meeruitvoeringen

Climatronic volautomatische airconditioning.

Volledig automatische temperatuurbeheersing.

De uiterst comfortabele en gebruiksvriendelijke ‘Climatronic’ airconditioning is een optie bovenop de standaard mechanische airco van de Polo BlueMotion. Hij werkt volledig automatisch. Kwestie van de gewenste temperatuur instellen, en uw auto doet de rest. Zo heeft u er geen omkijken meer naar, onder welke weersomstandigheden dan ook.

Multifunctioneel lederen stuurwiel.

Alles binnen handbereik. Met behoud van optimale grip.

Het stuurwiel van de Polo BlueMotion is standaard in leder uitgevoerd en ligt daardoor nog beter in de hand. Dat geldt ook voor het optionele Multifunctionele stuurwiel. Dankzij diverse bedieningselementen op het stuur, verspreidt over twee spaken, kunt u bovendien zaken als audio, boordcomputer en telefoon ook tijdens het rijden eenvoudig blijven aansturen. Zo heeft u alles binnen handbereik en houdt u tegelijkertijd grip op het betrouwbare weggedrag van uw Polo. Een veilige gedachte.

Front Assist incl. City Emergency Braking.

Remt automatisch bij een dreigende aanrijding.

De meeruitvoering Front Assist helpt u een aanrijding met een voorligger te voorkomen zodra de onderlinge afstand onder een kritische waarde daalt. U krijgt een waarschuwingssignaal. Wanneer u hier niet op reageert, vermindert Front Assist de snelheid om de kans op een aanrijding te verkleinen. Front Assist is actief tot een snelheid van 150 km per uur. City Emergency Braking is een noodstopsysteem dat automatisch ingrijpt tot een snelheid van maximaal 30 km per uur, om kleine aanrijdingen met obstakels te vermijden.

Donker getinte zijruiten achter en achterruit.

65% getint. 100% functioneel.

De achterste zijruiten en achterruit van de Polo BlueMotion zijn uit te voeren met 65% getint glas. Het geeft uw Polo niet alleen een stoerder voorkomen, ze werken ook privacy verhogend. Daarnaast hebben ze een lichtabsorberende functie, waardoor warmte van buitenaf minder sterk het interieur binnendringt.

BlueMotion staat voor de zeer zuinige BlueMotion-versies op basis van de efficiënte TDI-dieseltechnologie van Volkswagen. Dankzij aanpassingen aan zowel de motor, aerodynamica en de rolweerstand van de auto, is een BlueMotion-versie altijd zuiniger dan een vergelijkbare versie zonder BlueMotion-aanpassingen.
Onder advieskosten rijklaar maken valt onder andere transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers, kentekenplaten, leges en recyclingsbijdrage.
Onder advieskosten rijklaar maken valt onder andere transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers, kentekenplaten, leges en recyclingsbijdrage.
BlueMotion staat voor de zeer zuinige BlueMotion-versies op basis van de efficiënte TDI-dieseltechnologie van Volkswagen. Dankzij aanpassingen aan zowel de motor, aerodynamica en de rolweerstand van de auto, is een BlueMotion-versie altijd zuiniger dan een vergelijkbare versie zonder BlueMotion-aanpassingen.
Onder advieskosten rijklaar maken valt onder andere transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers, kentekenplaten, leges en recyclingsbijdrage.
Onder advieskosten rijklaar maken valt onder andere transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers, kentekenplaten, leges en recyclingsbijdrage.