De Mijn Volkswagen app. Easy.

Nu weet u echt alles over uw Volkswagen. 

Met de Mijn Volkswagen app bent u op afstand verbonden met uw Volkswagen. Nu ook beschikbaar voor de Volkswagen Polo, Golf, Passat en Touran vanaf bouwjaar 2010 of een Tiguan vanaf bouwjaar 2012. U kunt de app eenvoudig activeren door de module online te bestellen in de Volkswagen webshop. Bestel hier de module in de webshop.

Nieuw in de Mijn Volkswagen app.

Vernieuwde Think Blue-score.

Bekijk nu ook hoe zuinig u remt en optrekt.

De Mijn Volkswagen app helpt u nu nog zuiniger te rijden. Met de uitgebreide Think Blue-score heeft u nu ook direct inzicht in hoe u remt en optrekt. Daarnaast ontvangt u tips op basis van uw rijgedrag.

Verbeterde rittenadministratie.

Nog meer informatie over uw ritten.

De rittenadministratie is nog verder verbeterd. Zo kunt u gemakkelijk fiscale rapportages downloaden en nog meer informatie inzien over uw ritten.

Werkt de Mijn Volkswagen app ook voor mijn auto?

Goed om te weten

 • Is mijn Volkswagen geschikt voor de Mijn Volkswagen app?

  Heeft u een Volkswagen Polo, Golf, Passat, Tiguan of Touran vanaf bouwjaar 2010, dan heeft u vanaf nu ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de Mijn Volkswagen app. U kunt de app eenvoudig activeren door de module online te bestellen in de Volkswagen webshop. Er zal een speciale module in uw Volkswagen gemonteerd worden met een simkaart die uw smartphone continue informeert over de wagenstatus. Bestel hier de module in de webshop.

 • Waar vind ik mijn QR-code?

  Alleen Volkswagen modellen die geschikt zijn voor de Mijn Volkswagen app hebben een QR-code. U vindt de QR-code op de deurstijl van de bestuurdersdeur en in het instructieboekje van uw Volkswagen. 

  Lees meer.

 • Zo werkt het. Niet tijdens het rijden.

  De Mijn Volkswagen app staat in directe verbinding met uw Volkswagen. Via een beveiligde verbinding worden gegevens vanuit uw auto naar uw smartphone gestuurd. Goed om te weten: Het werkt niet andersom. Het is dus niet mogelijk om uw auto bijvoorbeeld op afstand te ontgrendelen of van de handrem te halen. Een veilig gevoel. 

  Lees de gebruiksvoorwaarden, bekijk hoe u registreert of download de brochure.

 • Uw privacy op de eerste plek.

  Volkswagen hecht veel belang aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens. Zo kiest u uw eigen voorkeursdealer en kunt u desgewenst uw historische ritgegevens verwijderen. Lees meer.

 • Wat kost het?

  Voor het gebruik van de Mijn Volkswagen app heeft u een Mijn Volkswagen Module in uw auto nodig. Vanaf nu kunt u de Mijn Volkswagen Module ook in laten bouwen op uw Polo, Golf, Golf Sportsvan, Passat, Tiguan of Touran vanaf bouwjaar 2010. De kosten hiervan zijn € 249 inclusief inbouw en een tweejarig data abonnement. Zo kunt u twee jaar binnen de EU onbeperkt gebruik maken van de Mijn Volkswagen app.

 • Meer vragen?

Alle voordelen op een rij van de Mijn Volkswagen app.

De Mijn Volkswagen app staat in directe verbinding met uw Volkswagen. Bekijk alle voordelen op een rij.

Even checken.

Zeker weten dat


alles in orde is.

U kent het ongetwijfeld. Het gevoel dat u bijna zeker weet dat uw Volkswagen op slot of op de handrem staat. Gelukkig kunnen de veiligheidsfuncties van de Mijn Volkswagen app u direct geruststellen. U hoeft de deur niet meer uit om het te checken.

Zijn de deuren dicht? 

Open het dashboard van uw app en u weet het.

Met de Mijn Volkswagen app kunt u altijd en overal controleren of uw Volkswagen op slot staat. Zo hoeft u alleen nog maar de deur uit als dit niet het geval is. En dat scheelt.

Uw Volkswagen in beweging? 

De app meldt het direct.

Als u het Bewegings Alert van de Mijn Volkswagen app heeft ingeschakeld, krijgt u direct een melding zodra uw Volkswagen wordt verplaatst of de deuren ontgrendeld worden. Bijvoorbeeld in het geval van diefstal. 

Handrem actief? 

Check op afstand of uw Volkswagen vast staat.

Ergens veraf geparkeerd en u weet niet zeker of uw auto op de handrem staat? Geen probleem. De Mijn Volkswagen App geeft u direct uitsluitsel. Extra prettig als uw auto op een helling staat.

Think Blue-score.

U weet hoe


zuinig u rijdt.

Met de Think Blue-score in de Mijn Volkswagen app krijgt zuinig rijden een totaal nieuwe dimensie. In één oogopslag wordt inzichtelijk hoe uw rijgedrag is ten opzichte van andere Volkswagen rijders. Van het verbruik per kilometer tot aan uw gemiddelde snelheid. Brandstof besparen was nog nooit zo leuk.

Wat is Think Blue? 

Bijdragen aan een duurzame toekomst.

Volkswagen wil milieuvriendelijke producten en oplossingen ontwikkelen om milieubewust gedrag aan te moedigen. Think Blue gaat over meer verantwoordelijkheid op de weg en meer milieubewustzijn. Niet alleen in onze auto's, maar overal en iedere dag.

Persoonlijke Think Blue-score. 

Hoe lager uw brandstofverbruik, hoe hoger u scoort.

Zuinig rijden wordt makkelijk met de Think Blue-score. Zie per rit wat uw score is op basis van uw rijgedrag. Bekijk hoe u het doet in vergelijking met andere dagen. Of met andere Volkswagen rijders. Staat u binnenkort op nummer 1?

Morgenvroeg tanken? 

Check thuis alvast hoeveel kilometer u nog kunt rijden.

Waarschijnlijk heel herkenbaar: u komt er te laat achter dat u nog moet tanken. Met de Mijn Volkswagen app kunt u thuis alvast checken of u eerder moet vertrekken voor een tankbeurt. Zo weet u precies hoe ver u nog kunt.

Locatie.

U weet uw auto


terug te vinden.

Dankzij de locatievoorziening van de Mijn Volkswagen app ziet u exact waar uw auto is. En waar u bent. Via de getoonde route op de kaart bent u zo weer bij uw Volkswagen. Onmisbaar in grote steden en op vakantie in Europa. En misschien wel zo prettig als u uw auto heeft uitgeleend.

Onderhoud.

U weet wanneer


onderhoud nodig is.


Enig idee wanneer uw auto onderhoud nodig heeft? Gelukkig heeft de Mijn Volkswagen app altijd een antwoord klaar. Ook als er een lampje gaat branden of als het tijd is voor een APK. En in geval van pech kunt u via de app direct de Volkswagen Mobiliteitsservice inschakelen.

Wanneer welk onderhoud? 

Vergeet uw agenda. Uw app helpt u herinneren.

De Mijn Volkswagen app weet precies wat de leeftijd van uw Volkswagen is en hoeveel kilometer er op de teller staat. Zo kan de app u op het juiste moment helpen herinneren als het tijd is voor een servicebeurt. 

Accu ok? Banden op spanning? 

Controleer het zonder enige inspanning.

Zie in één overzicht de actuele status van de belangrijkste autofuncties. Van uw verlichting, accu, banden en remsysteem. De Mijn Volkswagen app meldt tijdig storingen en defecten en voorkomt zo dat u met pech langs de weg komt te staan. U kunt vanuit de app direct een Volkswagen dealer bellen of online een afspraak plannen.

Gestrand met pech? 

De hulpdiensten weten u feilloos te vinden.

Staat u met pech langs de weg? Geen stress. De Mijn Volkswagen app toont u exact uw locatie. Dit geeft u door aan de hulpdiensten, zodat ze u snel weten te vinden. Belt u via de app met de Volkswagen Mobiliteitsservice, dan kunt u automatisch uw locatie delen. Plus een statusrapport, zodat er alvast een diagnose gesteld kan worden.

Ritregistratie.

U weet precies hoeveel


kilometer zakelijk.


En hoeveel privé

De Mijn Volkswagen app biedt u een duidelijk overzicht van al uw gemaakte ritten. Inclusief afstand, tijd, gemiddelde snelheid en de gereden route. Zo wordt ritregistratie makkelijker dan ooit. U weet precies of een rit privé, woon-werk of zakelijk was. Bovendien ideaal voor uw belastingaangifte.

Privé, woon-werk of zakelijk?

Gewoon een kwestie van aanvinken.

Rijdt u ook privé met uw leaseauto? De Mijn Volkswagen app is ideaal voor het bijhouden van uw ritadministratie. Nooit meer gehannes met boekjes.

Ritregistratie abonnement.

Alles in één pdf voor slechts
€ 99,95.

Het ritregistratie abonnement van de Mijn Volkswagen app is handig, tijdsbesparend en voldoet aan de eisen van de belastingdienst. U hoeft geen apart ritregistratiesysteem aan te schaffen.

Handig voor uw aangifte.

Geschikt voor de belastingdienst.

Download met één druk op de knop alle gegevens overzichtelijk in een pdf-document. Dit document voldoet aan de eisen van de Belastingdienst, mits u zelf de ritten goed bij heeft gehouden en gecategoriseerd.
Zo werkt de Think Blue-score. 

De Think Blue-score analyseert uw rijstijl aan de hand van het ‘Nieuwe Rijden’. Optrekken, remmen en wisselingen in snelheid beïnvloeden uw score. Bovendien wordt uw score berekend op basis van specifieke voertuigkarakteristieken en is dus te vergelijken tussen verschillende Volkswagen modellen. Een verbeterde score geeft aan dat het brandstofverbruik daalt. Dat is niet alleen voordelig voor u, maar ook voor het milieu. 

Houd rekening met eventuele extra roaming kosten van uw mobiele provider als u de app in het buitenland gebruikt.

Zo werkt de Think Blue-score. 

De Think Blue-score analyseert uw rijstijl aan de hand van het ‘Nieuwe Rijden’. Optrekken, remmen en wisselingen in snelheid beïnvloeden uw score. Bovendien wordt uw score berekend op basis van specifieke voertuigkarakteristieken en is dus te vergelijken tussen verschillende Volkswagen modellen. Een verbeterde score geeft aan dat het brandstofverbruik daalt. Dat is niet alleen voordelig voor u, maar ook voor het milieu.