Onbezorgd de weg op deze zomer?

Lees hier de zomertips.

Volkswagen Zomer

Ben jij klaar voor de zomer?

Met die hoge temperaturen stelt de zomer je Volkswagen flink op de proef. Dan wil je 100% zeker weten dat alles goed werkt en jij niet voor verrassingen komt te staan. Daarom hebben wij deze tips verzameld zodat jij goed voorbereid en onbezorgd aan de zomer begint.

Vijf tips om onbezorgd op vakantie te gaan.

Zorg voor de banden.

Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of gevaarlijke slippartijen aanzienlijk. Bovendien voorkomen ze onnodig brandstofverbruik. Zorg ervoor dat er gekeken is naar de bandenspanning.

Voorkom fileleed.

De meest recente navigatie-update moet fileleed zoveel mogelijk voorkomen. Mocht file toch onvermijdelijk zijn, zorg dan voor voldoende eten en drinken voor het geval je wat langer vast staat.

Stay connected.

Zorg ervoor dat je de juiste stekkers en snoeren in je auto hebt om je telefoon op te laden. Zo zorg ervoor dat je in het ergste geval tijdens pech contact op kan nemen met de hulpdiensten.

Goed verzekerd.

Als je op vakantie gaat, wil je je nergens zorgen om maken. Met de juiste verzekering ga je zorgen-vrij op weg. Ook belangrijk; vergeet je groene kaart en Europees schadeformulier niet.

Vloeistoffen op peil.

Controleer de vloeistoffen van je Volkswagen, zoals het oliepeil en de koelvloeistof, voordat je op vakantie gaat. Zorg ervoor dat de vloeistoffen op peil zijn.

Ook als je niet op vakantie gaat, wil je zorgeloos kunnen rijden. Bekijk de volgende zomertips.

Drie tips om deze zomer onbezorgd op pad te gaan.

Meer grip.

Goede grip is belangrijk, ook bij hoge temperaturen. Zorg dat je bij temperaturen boven de zeven graden op zomerbanden rijdt.

Frisse lucht.

Een goed werkende airco is 's zomers wel zo comfortabel. Zo blijft het binnen lekker koel, ongeacht hoe warm het buiten is. Laat je airco controleren bij je dealer en voorkom muffe luchtjes tijdens een autorit naar het strand.

Goed zicht.

Goed zicht is essentieel om veilig op weg te gaan. Zorg dat je ruitenwisservloeistof op peil is, zo houd je je ruiten altijd schoon.

Ga deze zomer onbezorgd en voorbereid de weg op met je Volkswagen. Speciaal voor de Volkswagen rijder zijn er ook zomer acties. Bekijk ze hier.