Zakelijk rijden in een Volkswagen

Wat is van belang?

Zakelijk rijden in een Volkswagen

Zakelijk rijden is voor veel ondernemingen een onmisbaar onderdeel van de bedrijfsvoering. Maar met de (jaarlijkse) veranderingen op het gebied van belastingen, accijns, fiscale voordelen etc., is het niet altijd duidelijk wat nu dé oplossing is voor je business. Volkswagen zet de belangrijkste punten op het gebied van zakelijk rijden in 2020 voor je op een rij.

Belangrijkste wijzigingen.

Ieder jaar verandert er wel wat op het gebied van zakelijk rijden en de autobelastingen. Kort samengevat zijn dit de belangrijkste wijzigingen:

  • Een verlaging van de aanschafbelasting van personenauto’s en motorrijwielen in de jaren 2017 tot en met 2020 met in totaal 14,7%
  • Motorrijtuigenbelasting (mrb) is verlaagd met 2% voor alle personenvoertuigen
  • Sinds 2020 gelden er nog 2 bijtellingspercentages: 8% en 22%
  • Het bijtellingspercentage voor nieuwe auto’s is verlaagd van 25% naar 22%
  • Elektrisch rijden wordt verder gestimuleerd met fiscale voordelen

 

Bijtelling en zakelijk rijden.

Als je rijdt in een auto van de zaak en de auto ook privé gebruikt, dan krijg je in alle waarschijnlijkheid te maken met bijtelling. Voor een nieuwe Volkswagen aangeschaft in 2017 en 2018 geldt 22% bijtelling. Zakelijk rijden in een elektrische auto is bij Volkswagen ook mogelijk. Door de lagere bijtellingscategorie levert dit een flink fiscaal voordeel op. Je betaalt dan nog maar 8% bijtelling. Kies je bij zakelijk rijden voor een Volkswagen e-Golf of een e-Up!, dan ben je niet alleen een stuk voordeliger, maar ook een stuk zuiniger uit. 

Investeringsaftrek.

Ook in 2018 is de investeringsaftrek nog van toepassing. De investeringsaftrek is het bedrag dat je van de winst kunt aftrekken als je hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. De winst van je onderneming is hierdoor lager waardoor je uiteindelijk ook minder belasting betaalt. Er zijn 2 soorten aftrek: de kleinschaligheidsinvestering (KIA) en de milieu-investeringsaftrek (MIA).

 

Voordelig zakelijk rijden.

De auto blijft ook in 2018 topfavoriet voor zakelijke mobiliteit. Door slim te investeren, kun je daarbij fiscaal voordeel behalen. Bijvoorbeeld door de verlaagde bijtellingscategorie (kies voor een elektrische auto van Volkswagen), het mobiliteitsbudget, de investeringsaftrek en eventuele lokale subsidies voor elektrische auto’s. 

 

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Neem contact met ons op
Meer informatie over zakelijke mogelijkheden