Connected Fleet.

Mijn Volkswagen Fleet

De kosten van jouw wagenpark beter beheersbaar.

Binnenkort lanceert Volkswagen Connected Fleet. Met Connected Fleet heb je alles in handen om jouw wagenpark efficïenter in te zetten, kosten te beheersen en tegelijk te voldoen aan de regels van de Belastingdienst. Je ziet in één oogopslag welke auto's actief zijn, welke beschikbaar zijn en welke onderhoud nodig hebben. Bovendien biedt het je de mogelijkheid om bestuurders bewust te maken van hun rijgedrag. Met als resultaat een brandstofrekening die omlaag gaat. Kortom: meer overzicht, meer inzicht en minder kosten.

Zo werkt het.

Elke auto stuurt gegevens naar jouw Connected Fleet. De Connected Fleet staat in directe verbinding met de Mijn Volkswagen functionaliteit in de Volkswagen auto's binnen jouw wagenpark. De auto stuurt via een beveiligde verbinding gegevens naar jouw Connected Fleet. En naar de Mijn Volkswagen app op de smartphone van de bestuurders. Goed om te weten: Het werkt niet andersom. Het is niet mogelijk om de voertuigen bijvoorbeeld op afstand te ontgrendelen of van de handrem te halen.

Meer informatie over privacy.

Komt mijn wagenpark in aanmerking?

Connected Fleet wordt later gelanceerd voor Volkswagen modellen met de Mijn Volkswagen module. Op dit moment zit deze standaard op elke nieuw te bestellen Business Edition Connected. In het najaar volgen meer modellen en wellicht ook andere Pon-merken.

Geschikt voor de Belastingdienst. Ideaal voor de belastingaangifte.

De ritregistratie via Connected Fleet en de Mijn Volkswagen app is ontwikkeld volgens de regels die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld. Je hoeft dus geen apart rit-administratiesysteem aan te schaffen. Vanaf november volgt een extra functionaliteit. Je kunt dan met één druk op de knop alle gegevens overzichtelijk in een pdf-document downloaden. In de aanloop naar de introductie van deze dienst maken we de prijzen hiervan bekend.

Proactief besparen.

Wees hoge kosten te slim af.

Volkswagen Fleet
 
Volkswagen Fleet

Stilstand voorkomen.

Dankzij de melding kun je waar nodig ingrijpen.

Jouw wagenpark staat continu in verbinding met Connected Fleet. Zo weet je precies wat de status is. Brandt er een lampje? Voorkom onnodige bezoekjes aan de garage. En wees er op tijd bij om erger te voorkomen. Je ontvangt bijvoorbeeld een melding als er een accu aan vervanging toe is. Jouw voertuigen staan nooit meer onnodig stil.

Volkswagen Fleet

De Think Blue-score.

Hoe lager het brandstofverbruik, hoe hoger de score.
De Think Blue-score meet hoe zuinig en verantwoord een bestuurder rijd op een schaal van 1 tot 100. De score is af te lezen via de Mijn Volkswagen app en in Connected Fleet.
Volkswagen Fleet

Vergelijk de Think Blue scores van bestuurders.

Werk aan lagere brandstofkosten. 
Vergelijk verschillende bestuurders met elkaar en beoordeel deze aan de hand van hun 'Think Blue-score', een cijfer voor het rijgedrag. Zo kun je verantwoord rijdende bestuurders belonen. Resultaat: Je voorkomt schade en brengt de brandstofkosten omlaag.

Gemak.

Optimale gebruiksvriendelijkheid.

Volkswagen Fleet

Volkswagen Fleet

Rit privé, woon-werk of zakelijk?

Gewoon een kwestie van aanvinken.

Rijden jouw chauffeurs ook privé met de auto? Met de Mijn Volkswagen app gaat het bijhouden van een ritadministratie gemakkelijker dan ooit. Bij elke gemaakte rit kan de bestuurder aanvinken of deze privé, woon-werk of zakelijk was. Nooit meer gehannes met boekjes.

Volkswagen Fleet

Een voertuig in beweging?

Ontvang direct een melding bij onraad.

Als het Bewegings Alert is ingeschakeld, volgt er een melding zodra een voertuig wordt verplaatst of als de deuren worden ontgrendeld. Bijvoorbeeld bij wegslepen. Gaat het om diefstal, dan kun je de politie razendsnel waarschuwen.

Duurzaamheid.

Stimuleer efficiënt rijgedrag.

Volkswagen Fleet
 
Volkswagen Fleet

Competitie om wie het schoonst rijdt.

Leuk voor jouw chauffeurs. Leuk voor het milieu.

Reduceer het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van jouw wagenpark door sturing te geven aan het rijgedrag van jouw bestuurders. Je stimuleert efficiënter rijgedrag door de bestuurders met een hoge Think Blue-score te belonen. Het wordt extra leuk door het competitieve element van de ranglijst in de Mijn Volkswagen app: chauffeurs gaan onderling de strijd aan om wie het schoonste rijdt.

Volkswagen Fleet

Voorkom onnodige ritten.

Beter voor het milieu, beter voor jouw budget.

Met Connected Fleet gaat plannen veel efficiënter want je ziet realtime de locatie van jouw auto's. Bovendien kun je de routes aanpassen bij onverwachte gebeurtenissen. Zo voorkomt je dat er onnodige kilometers gemaakt worden. Je bespaart niet alleen veel brandstof, maar jouw wagenpark stoot ook minder CO2 uit. Wel zo duurzaam.

Inzicht en overzicht.

De status van jouw voertuigen en bestuurders beter in beeld.

Volkswagen Fleet
 
Volkswagen Fleet

Jouw wagenpark efficiënter inplannen.

Volg en traceer via de GPS-module.

Dankzij de ingebouwdge GPS-module zie je  waar jouw voertuigen zich bevinden. Realtime. Zo kun je ze bijvoorbeeld efficiënter inplannen. Daarnaast kun je checken wat de status van de voertuigen is. Je ziet in één oogopslag of ze inzetbaar zijn.

Volkswagen Fleet

Digitale registratie van reis- werk- en overuren.

Ideaal voor uw administratie en de belastingaangifte.

De reis-, werk- en overuren van alle bestuurders worden digitaal geregistreerd en zijn eenvoudig te rapporteren. Handig voor jouw eigen administratie. Goed om te weten: de ritregistratie via de Mijn Volkswagen app is ontwikkeld volgens de regels die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld.

Volkswagen Fleet

Verschillende rijders met dezelfde auto?

Elke bestuurder kan zichzelf apart aanmelden.

Maken verschillende medewerkers gebruik van dezelfde auto? Geen probleem. Bestuurders melden zich in de auto eenvoudig aan met hun eigen pas.

Volkswagen Fleet

Deel de status van jouw auto's met de dealer.

Betere service, minder kosten.

De status van jouw auto's wordt gedeeld met jouw Volkswagen dealer. Handig als er bijvoorbeeld een storing is. De dealer neemt dan contact met je op om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Zo minimaliseert je de tijd dat de auto stilstaat.