Wat u voor het gebruik van Car-Net nodig heeft

Dit is wat u nodig heeft:
Voor het gebruik van Guide & Inform Car-Net-diensten heeft u een navigatiesysteem in uw Volkswagen nodig. Hiertoe behoren Discover Media en Discover Pro, en de voor de Touareg verkrijgbare Innovision Cockpit.

Voor het Car-Net-dienstenpakket Security & Service heeft u daarentegen alleen de Noodoproepservice nodig en kunt u het net als App-Connect al met de radio Composition Media onbeperkt gebruiken.

In combinatie met het navigatiesysteem “Discover Pro” raden wij u bovendien de telefooninterface “Business” aan, die u de mogelijkheid beidt om een wifihotspot in uw Volkswagen in te richten. Op die manier profiteren u en uw passagiers optimaal van het veelzijdige Car-Net-aanbod. Voor uw navigatiesysteem “Discover Media” stelt de CarStick LTE snel en probleemloos een internetverbinding en een wifi-hotspot in uw Volkswagen beschikbaar.

Veel diensten kunt u via uw smartphone met de We Connect app bedienen. Gekoppeld aan het infotainmentsysteem kan de app bovendien zorgen voor internettoegang, die u nodig heeft voor het gebruik van Car-Net. Voor individuele functies zijn er bovendien technische componenten in de auto vereist, bijvoorbeeld een alarmsysteem voor de dienst “Online alarmsysteem”. 

Afhankelijk van de auto zijn er verschillende dienstenpakketten verkrijgbaar, die u (indien u dit nog niet heeft gedaan bij de aanschaf van uw Volkswagen) via het We Connect portaal kunt boeken. Als aan de technische voorwaarden is voldaan, heeft u een gebruikersaccount nodig, die u in enkele stappen kunt aanmaken.

  • Navigatiesysteem “Discover Media”, “Discover Pro” of “Discover Premium”
  • Radio-installatie “Composition Media” (beperkt)
  • Android-compatibele smartphone of iPhone met internettoegang
  • Car-Net-dienstenpakket
  • Volkswagen-gebruikersaccount

Aanmelden in het portaal

Om de mobiele onlinediensten gemakkelijk van overal vandaan te kunnen gebruiken, meldt u zich met uw Volkswagen ID aan op het We Connect portaal en registreert u zich vervolgens met uw auto. Indien u nog geen Volkswagen ID heeft aangemaakt, wordt u op het portaal stap voor stap door de registratie geleid.

We Connect app

Na registratie kunt u de functies van de Car-Net-diensten overzichtelijk op het We Connect portaal of met de We Connect app op uw mobiele apparaat oproepen en bedienen. U kunt hier de app downloaden:

Naar de Apple App Store >
Naar de Google Play Store >