Schoonheid in elk opzicht

De nieuwe Arteon

arteon pete eckert

Bewonder de Arteon in een ander licht

Een oogaandoening ontnam fotograaf Pete Eckert zijn zicht, maar niet zijn verbeelding. Elk object dat hij fotografeert, brengt hij op unieke wijze tot leven. Hij loopt, peinst en onderzoekt met zijn handen en oren. Elk geluid is een kleur. Elke aanraking een contour. Zijn verbeelding de regisseur. Geholpen door herinneringen uit de tijd waarin hij nog kon zien, verbindt hij zo de gewone wereld met die van een blinde. In onderstaande video fotografeert hij voor het eerst een auto: de Volkswagen Arteon.

 

image divider

De Arteon, een artistieke superheld

Om zijn publiek zoveel mogelijk mee te nemen in de belevingswereld van een blinde, fotografeert Pete Eckert in ruimtes met gedimd licht. De lange sluitertijd waarmee hij werkt, zorgt voor een ruw en mistig effect. Dat leidt tot indrukwekkende composities. Niet per se haarscherp, maar altijd vol kracht en gevoel. Zo ook bij de Arteon, die door Eckert tot een bijna artistieke superheld is omgetoverd: een ontembaar icoon die de duisternis de baas is.

 

werkwijze

De Arteon als kunstwerk

De Arteon en Pete Eckert zijn beiden veerkrachtig. Dat komt prachtig tot uiting in de foto’s, die de Arteon tot kunst verheffen. De resultaten zijn dan ook verbluffend en benadrukken de sportieve elegantie van de auto. Bekijk onderstaand album om te zien hoe Eckert de contouren en geluiden van de Arteon heeft vertaald.

 

footer
Zelf de Arteon ervaren?

Beleef ook de schoonheid die Pete Eckertin de Arteon heeft ontdekt.

Kies uw favoriete Arteon en plan een proefritbij de dealer.

Ontdek de Arteon