Techniek ACC Hero

ACC. Adaptive Cruise Control.

Adaptive Cruise Control (ACC) heeft in de basis dezelfde werking als een reguliere Cruise Control. Het bijkomende voordeel van Adaptive Cruise Control (ACC) is dat de auto is uitgevoerd met Front Assist. Dit systeem zorgt voor automatisch afstandscontrole.

Comfortabel rijden met voldoende afstand op je voorligger.

Adaptive Cruise Control werkt samen met een sensor die ervoor zorgt dat de auto op een vooraf geselecteerde afstand blijft van de voorligger. Zodra je voorligger te dichtbij komt remt de auto automatisch af. Is je voorligger weg dan accelereert de auto naar de ingestelde snelheid.

Nooit meer te hard rijden.

Met Adaptive Cruise Control (ACC) rijd je niet alleen comfortabel, ook verklein je de kans dat je te hard rijdt. Je selecteert de snelheid die je wilt rijden en de auto houdt deze snelheid vast. Daarnaast rijd je met Adaptive Cruise Control (ACC) zuiniger omdat de motor een constant toerental draait.

Veilig autorijden begint met afstand houden.

Adaptive Cruise Control helpt jou als bestuurder een handje met het houden van afstand. De sensor berekent de afstand tot de voorligger en behoudt een vastgesteld afstand. Ook in filesituaties kun je de Adaptive Cruise Control gebruiken in samenwerking met de DSG-automaat om zo veilig de file door te komen.
Volkswagen DSG Technieken
Wil je meer weten over de technieken van Volkswagen?