Thuis of op het werk opladen.

Volkswagen Thuis opladen
Het tankstation voorbijrijden en bij aankomst thuis of op het werk jouw auto aansluiten op een laadpunt. Dat is een van grote gemakken van elektrisch rijden. Hoe voorzie je een parkeerplaats van een oplaadpunt? Een korte uitleg.

Thuis.

Volkswagen is een samenwerking aangegaan met Eneco. Bij de elektrische modellen van Volkswagen kunt je een laadpunt voor thuis of op kantoor bestellen tegen een scherp tarief. Daarnaast kun je het HollandseWìnd laadabonnement afsluiten. Je krijgt dan een laadpas waarmee je overal in Nederland kunt laden voor een vast bedrag per maand: thuis, op kantoor en onderweg, inclusief snellaadstations. De aanvraag voor een laadpunt en het HollandseWind laadabonnement kun je eenvoudig regelen via jouw Volkswagen-dealer.

Elektrisch rijden begint vaak bij jou thuis.

Of je nu particulier of zakelijk laadt, de kans is groot dat je jouw auto thuis het meest oplaadt. Het Smart laadpakket van Volkswagen en Eneco bied je een complete dienstverlening: van de installatie van een laadpunt tot aan zorgeloos laden. Ben je leaserijder en wil je thuis gaan laden? Geen probleem, Eneco verrekent de kosten met jouw werkgever of leasemaatschappij.

Van professionele installatie tot aan zorgeloos laden.

Om in aanmerking te komen voor een thuislaadpunt, moet je beschikken over een eigen parkeerplek. Bent je lid van een VvE (Vereniging Van Eigenaren) of huurt je een woning met parkeergelegenheid? In beide gevallen moet je eerst toestemming vragen om een laadpunt te laten plaatsen.

Het laadpunt wordt vakkundig door Eneco geïnstalleerd. Eneco werkt met vier installatiepakketten:

  • Basispakket small is de installatie van het laadpunt zonder graafwerk;
  • Pakket medium is inclusief 1-5 meter graafwerk,
  • Pakket large is inclusief 6-10 meter graafwerk,
  • Pakket xlarge is inclusief 11-15 meter graafwerk. 

    Als jouw situatie hierbuiten valt of er zijn andere bijzonderheden (bijv. VvE), wordt de installatie als maatwerk door Eneco aan u geoffreerd. In de webshop van Eneco wordt u naar de juiste keuze geleid. De installatie wordt uitgevoerd door een professionele aannemer en neemt gemiddeld een halve dag in beslag.

Energierekening.

Alle energiekosten die je maakt bij het opladen van jouw auto, thuis of bij openbare oplaadpunten, worden automatisch verwerkt in een aparte factuur. Rijd je zakelijk, dan worden de kosten van het thuisladen aan je terugbetaald en in rekening gebracht bij jouw werkgever of leasemaatschappij.

 

Op het werk.

Ook bedrijven kunnen via hun Volkswagen-dealer een aanvraag doen voor een oplaadpunt en groene stroom van Eneco. In een aantal gemeenten en provincies zijn er lokale subsidiemaatregelen voor duurzaam rijden. De laatste informatie is beschikbaar bij het agentschap NL.