CO2-neutraal rijden met windenergie

Volkswagen Duurzaamheid Elektrisch rijden Gr stroom_983x346
Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving wordt meer dan 60% van de C02-uitstoot in het wegverkeer veroorzaakt door personenauto's. Autofabrikanten hebben een grote verantwoordelijkheid om die uitstoot terug te dringen. Volkswagen heeft zich als doel gesteld om die C02-uitstoot te verminderen. Tijdens het rijden en door auto’s duurzamer te produceren. Het aanbieden van 100% groene stroom is de enige manier om elektrisch rijden écht bijna emissievrij en daarmee C02-neutraal te maken.

Grijze stroom

Bij de productie van stroom uit fossiele brandstoffen ontstaat uitstoot van C02 en fijnstof. Als een elektrische auto op deze zogenaamde grijze stroom rijdt, wordt er in de keten nog steeds C02 uitgestoten. Afhankelijk van het type elektrische aandrijving, de accu en de manier van energiewinning kan dat 88 gram C02 per kilometer zijn. Volkswagen vindt dat elektrisch rijden emissievrij moet zijn. Daarom kiest Volkswagen bij elektrisch rijden voor groene stroom.
Groene grijze stroom

Groene stroom via HollandseWind®: volledig hernieuwbare windenergie

Dankzij onze samenwerking met Eneco kunnen wij ervoor zorgen dat elke kilowatt die bij het opladen van de e-up!, e-Golf, Golf GTE en Passat GTE wordt gebruikt, uit 100% HollandseWind® bestaat. De stroom die je gebruikt, is gegarandeerd afkomstig van Nederlandse windturbines en is daarmee voor 100% groene stroom en daarmee C02-neutraal. Dit geldt voor ieder openbaar laadpunt waarvoor een Volkswagen-laadpas gebruikt wordt. Daarnaast geldt het ook voor het laden thuis waarbij je gebruik maakt van de Smart wallbox en het opladen op het werk. Als je thuis of op kantoor gebruik maakt van een andere energieleverancier dan Eneco, dan hoef je niet over te stappen.