Leusden,
08
augustus
2016
|
11:41
Europe/Amsterdam

Zijn tijd vooruit: visionaire BUDD-e opnieuw onderscheiden

  • Elektrische Van uitgeroepen tot ‘Concept Truck of the Year’ tijdens North American Concept Vehicle of the Year Awards

Tijdens de North American Concept Vehicle of the Year Awards in Plymouth (Michigan) is de BUDD-e geprezen voor zijn vooruitstrevende totaalconcept. De jury benadrukte dat de BUDD-e een milieuvriendelijk model is dat tegelijkertijd ook voldoet aan de vereisten van een veelzijdige auto van de 21e eeuw.

De North American Concept Vehicle of the Year Awards bekroont conceptauto’s die indruk maken door hun design, styling, materialen, technologieën en realiseerbaarheid. De BUDD-e werd onderscheiden in de ‘Concept Truck’ categorie voor lichte bedrijfswagens.

De nieuwe award voor het model benadrukt nogmaals dat Volkswagen op koers ligt met zijn volgende generatie elektrisch aangedreven auto’s. De afgelopen maanden heeft de BUDD-e al diverse prijzen gewonnen. Naast categoriewinnaar in de Automotive Brand Contest voor zijn productdesign en het Plus X Award label voor Innovatie & Design, won de avantgardistische trendsetter ook twee andere titels in de VS, waaronder die voor ‘Beste Innovatie’ door het online technologiemagazine ‘Engadget’.

Tijdens de Automotive Interiors Expo 2016 in Stuttgart (D) won het innovatieve en vooruitstrevende interieur van het studiemodel tevens de ‘Interior Design of the Year – Concept Vehicle’ award.

Begin dit jaar presenteerde Volkswagen op de Consumer Electronics Show (CES) met de BUDD-e een geavanceerde conceptauto. Het volledig elektrische aandrijfsysteem met een maximaal rijbereik van 533 km is niet het enige onderscheidende element van de BUDD-e. Het studiemodel heeft tevens een nieuw bedieningsconcept, steminformatie, aanraak- en gebarenbediening en grote infoschermen.