Leusden,
10
november
2016
|
13:43
Europe/Amsterdam

Wereldpremière voor vernieuwde Golf – de eerste compacte auto met gebarenbediening

 • Nieuwe motoren: innovatieve technologieën voor lager verbruik
 • Slimme assistentiesystemen voor semi-autonoom rijden - primeur in dit segment
 • Nieuwste generatie infotainment met gebarenbediening en Active Info Display

Volkswagen introduceert de vernieuwde Golf. De nadruk bij deze Volkswagen ligt niet alleen op nieuwe motoren, een aangescherpt design en nieuwe assistentiesystemen, maar ook op een compleet nieuwe generatie infotainmentsystemen. Het topsysteem ‘Discover Pro’ kan met gebaren worden bediend. Het 9,2 inch touchscreen sluit qua vorm en functie aan bij het Active Info Display, dat eveneens nieuw is voor de Golf. Ook het aanbod online diensten en apps is verder uitgebreid.

Volkswagen heeft tot nu toe al meer dan 33 miljoen Golfs verkocht. De vernieuwde Golf zet wederom nieuwe maatstaven in zijn segment. Zo is de gebarenbediening van het ‘Discover Pro’ infotainmentsysteem een wereldprimeur voor de compacte klasse. De Golf is voortaan ook leverbaar met het Active Info Display, het digitale instrumentarium. Op het gebied van assistentiesystemen zet de vernieuwde Golf eveneens de toon. Hij is standaard voorzien van innovatieve, veiligheidsverhogende voorzieningen zoals Front Assist en City Emergency Braking met de nieuwe voetgangers-herkenning. Ook is de nieuwe Golf er met het voor dit segment nieuwe Emergency Assist en Trailer Assist, dat manoeuvreren met aanhangers tot kinderspel maakt. PreCrash, het proactieve inzittenden-beschermingssysteem is verder verfijnd.

Semi-autonoom rijden in files
De nieuwe File Assistent voor Golf-modellen met DSG-transmissie werkt samen met Lane Assist en ACC (de cruise control waarmee automatisch een vooraf ingestelde afstand tot voorliggers wordt aangehouden). Dit systeem maakt filerijden en stop-and-go verkeer tot 60 km/u veel comfortabeler en veiliger omdat het systeem kop-staartbotsingen helpt voorkomen.

Nieuwe TSI-motoren, nieuwe zeventraps DSG
In de vernieuwde Golf debuteren nieuwe motoren zoals de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI Evo, een viercilinder turbomotor met Active Cylinder Management (cilinderuitschakeling), variabele turbinegeometrie en een verbrandingsproces dat is afgeleid van de Miller-cycle. Met deze motor komt het gemiddelde verbruik van de nieuwe Golf op 4,9 l/100 km (CO2: 110 g/km). Later volgt ook de 1.5 TSI Evo BlueMotion (96 kW/130 pk). Deze vult alle innovatieve technologieën aan met een nieuwe ‘zeilfunctie’. Als de bestuurder het gas loslaat, wordt de TSI-motor uitgeschakeld. Dit was tot nu toe alleen het geval bij hybride voertuigen. Ook bij uitgeschakelde motor krijgen de elektromechanische besturing en de rembekrachtiging de benodigde energie. De nieuwe zeilfunctie kan het verbruik in de praktijk met 0,4 l/100 km verlagen. Hierdoor, en door de andere technische innovaties, is met de 1.5 TSI Evo afhankelijk van de rijstijl een verbruiksvoordeel van 1,0 l/100 km te realiseren.

De vernieuwde Golf GTI presteert nog beter dan zijn voorganger doordat zijn vermogen voortaan 169 kW/230 pk bedraagt. De Golf GTI Performance is nu goed voor 180 kW/245 pk. In de vernieuwde Golf wordt een nieuwe zeventraps DSG-transmissie gebruikt. Deze vervangt gaandeweg de zestraps DSG.

Verfijnd, krachtig design, nieuwe LED-verlichting
Alle vernieuwde Golf-modellen, inclusief de Variant, GTI en GTE, vallen op door hun verder verfijnde, krachtige design. Nieuw zijn de voor- en achterbumpers, de spatborden vóór en, afhankelijk van het model, halogeen koplampen met LED-dagrijverlichting of full LED-hoofdverlichting in plaats van xenon-verlichting. Elke Golf heeft voortaan standaard volledige LED-achterlichtunits. Optioneel zijn LED-achterlichten met dynamische knipperlichten leverbaar. Ook zijn er nieuwe exterieurkleuren, wielen, bekledingsmaterialen en afwerkingsdetails.

De nieuwe Golf staat in maart 2017 in de showrooms van de Nederlandse Volkswagen-dealers. De vernieuwde e-Golf en Golf R worden binnenkort door Volkswagen gepresenteerd. De prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Negen feiten over de vernieuwde Golf

 1. ‘Discover Pro’ infotainmentsysteem met bediening door middel van gebaren: bedieningsinterface van de toekomst nu al in de compacte klasse.
 2. Alle infotainmentsystemen vernieuwd, grotere touchscreens, hogere resolutie.
 3. Meer online diensten: ‘Guide & Inform’ en ‘Security & Service’ voor uitvoeringen met navigatiesysteem.
 4. Democratisering van technologie: brede selectie assistentiesystemen inclusief File-Assistent en Emergency Assist voor semi-autonoom rijden.
 5. Nieuwe generatie TSI-motoren: 1.5 TSI Evo met Active Cylinder Management debuteert in de Golf, leverbaar met 96 kW/130 pk en 110 kW/150 pk.
 6. GTI nog krachtiger: 169 kW/230 pk voor de reguliere versie, 180 kW/245 pk voor GTI Performance.
 7. Nieuw ontwikkelde zeventraps DSG-transmissie vervangt alle zestraps DSG’s in de Golf.
 8. Nieuwe voor- en achterbumpers, standaard Full LED-achterlichten, dynamische knipperlichten achter optioneel leverbaar.
 9. Nieuwe LED-koplampen vervangen xenon-verlichting.