Leusden,
14
februari
2019
|
11:55
Europe/Amsterdam

Wereldpremière T-Roc R in Genève

Wereldpremière T-Roc R in Genève

  • Productierijp studiemodel blikt vooruit op high-performanceversie T-Roc

Samenvatting

Volkswagen presenteert in Genève met de T-Roc R een nieuw, ultrasportief topmodel voor de T-Roc crossover-serie. Deze krachtige T-Roc R overtuigt niet alleen met scherpe prestaties, maar ook met indrukwekkende R-looks.

De T-Roc R wordt ontwikkeld door Volkswagen R, een 100 procent dochter van Volkswagen AG. De letter R in de T-Roc R-naam staat voor Racing, waarmee hij in de voetsporen treedt van legendarische voorgangers als bijvoorbeeld de Golf R32, het allereerste R-model.

Video: T-Roc R in actie

Momenteel maakt de T-Roc R al zijn eerste testkilometers, onder andere op de legendarische Nürburgring, zoals te zien is in deze video. Bij de ontwikkeling van het performance-model weet Volkswagen zich onder andere gesteund door de race-ervaring van WRX wereldkampioen Petter Solberg en Volkswagen fabriekscoureur Benjamin Leuchter.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.