Leusden,
18
november
2015
|
22:59
Europe/Amsterdam

Wereldpremière nieuwe Beetle Dune in Los Angeles

Van 20 tot 29 november vindt de Los Angeles Auto Show plaats. Volkswagen presenteert er de nieuwe Beetle Dune. Het Crossover-model, dat herinnert aan de legendarische Baja California buggys, kenmerkt zich door z’n opvallende design met talrijke offroad-details, grote 18-inch wielen en een verhoogde carrosserie. Hij komt ook in Europa op de markt.

De nieuwe Beetle Dune werd zowel qua in- als exterieur compleet nieuw ontwikkeld en ademt avontuur. Zo accentueert de grote, centrale luchtinlaat in de frontpartij zijn krachtige karakter en springen aan de zijkant de zwarte carrosserieverbredingen en zilverkleurige dorpels in het oog. Blikvangers achter zijn de grote spoiler, de chromen diffuser en de nieuwe LED-lichten (met een futuristisch nachtdesign).

Van de negen kleuren waarin de Beetle Dune geleverd kan worden, zijn ‘Sandstorm Yellow Metallic’ und ‘Dark Bronze Metallic’ nieuw. De cabrio-versie wordt in principe met zwarte softtop geleverd. In het interieur vallen met name de in de lakkleur gespoten elementen op en de talrijke met het zwart van de bekleding contrasterende stiknaden. Standaard is de Beetle Dune uitgerust met een Volkswagen infotainmentsysteem van de nieuwste generatie.

In Europa wordt de Beetle Dune leverbaar met drie TFSI- en twee TDI-motoren. Beschikbaarheid en prijzen voor de Nederlandse markt worden in een later stadium bekend gemaakt.