Leusden,
19
november
2021
|
13:01
Europe/Amsterdam

Volkswagen werkt aan slim chassis van de toekomst

  • Hoofdrol voor software bij de ontwikkeling van chassissystemen voor autonoom rijden
  • Software biedt in toekomst veel meer mogelijkheden om karakter van auto’s te bepalen
  • Bekijk ‘Innovation Talk – Driving Dynamics’ voor meer nieuws en achtergrondinformatie
Samenvatting

Software speelt bij Volkswagen een sleutelrol in de ontwikkeling van chassis- en stuursystemen die geschikt zijn voor autonoom rijden. De nieuwste ontwikkeling waaraan het merk werkt is de volgende generatie van een intelligent chassis en een steer-by-wire stuursysteem.

Om ervoor te zorgen dat autonoom rijdende auto’s in de toekomst onder alle omstandigheden optimaal comfort bieden, werkt Volkswagen aan een nieuwe generatie slimme software. Met deze nieuwe technologie kunnen de bewegingen van de carrosserie worden geminimaliseerd en de rijdynamiek geoptimaliseerd. De toekomstige autonoom rijdende modellen van Volkswagen kunnen met deze technologie daarnaast nog sneller reageren op stuurbewegingen en zijn nog nauwkeuriger te besturen. 

Rijeigenschappen op afroep

Een grote rol is hierbij weggelegd voor een volledig nieuw steer-by-wire stuursysteem. “Software gaat in de toekomst ook een belangrijk element worden in de besturing van een auto”, zegt Karsten Schebsdat, Head of Vehicle Dynamics & Chassis Control Systems bij Volkswagen. “Het geeft ons veel meer mogelijkheden om rijeigenschappen te beïnvloeden die per model, uitvoering of wegomstandigheden specifiek kunnen worden bepaald. Rijhulpsystemen als Lane Assist en Travel Assist gaan ook profiteren van dit intelligente stuursysteem.”

Meer weten over de slimme software waaraan Volkswagen werkt om autonoom rijden in de toekomst extra comfortabel en dynamisch te maken? Bekijk dan de ‘Innovation Talk – Rijdynamiek’ voor interviews en gedetailleerde informatie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.