Leusden,
18
april
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen up! nu ook klaar voor de fiets(vakantie)

Het vrolijke vakantiegevoel rond de up! krijgt een extra dimensie doordat hij nu ook fietsen kan vervoeren. Volkswagen heeft namelijk een complete fietsdragerset voor het compacte model ontwikkeld. Zo wordt het mogelijk twee fietsen mee te nemen. De set is exclusief verkrijgbaar bij de Volkswagen-dealer.

Volkswagen is niet over een nacht ijs gegaan bij de ontwikkeling van de fietsdragerset voor de Volkswagen up!. Hij bestaat uit een draagbalk met de kogelkoppeling, een complete kabelset en hulpveren. Daarmee vormt de set een solide basis voor de montage van een drager naar keuze. Bijvoorbeeld de Thule EuroClick Ride met handbediende kantelfunctie, of de Thule Euroclick G2 met voetbediende kantelfunctie. Met een Thule RMC ‘tussenstuk’ wordt het mogelijk de eigen fietsdrager te monteren.

Typische Volkswagen-kwaliteit
Aangezien de up! géén toegestaan aanhangergewicht heeft, is de technische aanpassing voor het monteren van de fietsdragerset uitgebreider dan normaal. Zo zijn hulpveren voor de achterwielophanging inbegrepen en is het hoge veiligheidsniveau van de up! ook bij gebruik van de fietsdrager gewaarborgd.

De geleverde koppeling heeft een officieel draagvermogen van 52,5 kg. Dit betekent dat er twee normale fietsen meegenomen kunnen worden. Daarnaast kunnen er volop fietsbenodigdheden mee_ de up! heeft immers de grootste bagageruimte in zijn klasse. In de Move up! en de High up! is de laadvloerhoogte zelfs variabel.

Verkrijgbaar bij de Volkswagen-dealer
De fiestdragerset voor de up! is te koop bij de officiële Volkswagen-dealers. Hij kost 749 euro* inclusief BTW en montage. Eén jaar volledige garantie is inbegrepen. De bijbehorende fietsendragers, zijn ook bij de Volkswagen-dealer verkrijgbaar. De up! zelf is er tijdelijk vanaf slechts 7.990 euro* inclusief BPM en BTW.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.

Accessoires voor de Volkswagen up! (.pdf)