Leusden,
22
december
2016
|
12:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen toont in Detroit tweede elektroauto op basis van I.D. familie

  • Showauto met twee elektromotoren en vierwielaandrijving
  • Designicoon met multifunctioneel, flexibel interieur

Volkswagen presenteert tijdens de North American International Auto Show (NAIAS, 8 t/m 22 januari 2017) in Detroit een nieuw model uit de I.D. familie: een multifunctionele auto voor een nieuw tijdperk. De conceptauto slaat een brug tussen de oorsprong van Volkswagen en de elektrische toekomst van het merk. Net als de I.D. is ook dit studiemodel gebaseerd op de Modular Electric Drive Kit (MEB) en geeft het blijk van de toepassingsmogelijkheden van het MEB-platform.

Sinds de primeur van de I.D. tijdens de internationale autoshow van Parijs afgelopen september stonden deze initialen primair voor de nieuwe generatie volledig verbonden, elektrische auto’s van Volkswagen. De I.D. onderscheidt zich door eenduidigheid in design, pure vormen, een optimaal ruimtelijk concept en de afwerkingskwaliteit waar Volkswagen bekend om staat.

Autonome elektrische auto
Deze I.D. conceptauto is in de toekomst ook in staat geheel autonoom te rijden. Een lichte druk op het Volkswagen-embleem en het elektrisch intrekbare stuur verdwijnt in het dashboard. Terwijl de bestuurder relaxt, houden laser scanners, ultrasone en radarsensoren evenals camera’s het overige verkeer en de omgeving in de gaten.

Het I.D. studiemodel in Detroit slaat met zijn revolutionaire concept een brug tussen de oorsprong van het merk Volkswagen en diens toekomst op het gebied van elektromobiliteit. Het model combineert voldoende ruimte voor langere trips met een grote elektrische actieradius. Een nieuw gevoel van vrijheid, geheel emissievrij voor een nieuw tijdperk in mobiliteit.