Leusden,
03
september
2018
|
17:13
Europe/Amsterdam

Volkswagen T-Cross: interieur in beeld

Volkswagen T-Cross: interieur in beeld

  • Virtual reality maakt beoordeling interieurdesign en ergonomie al in vroeg stadium mogelijk
Samenvatting

Deze herfst onthult Volkswagen de T-Cross, de meest compacte SUV ooit van het merk. Begin 2019 komt hij op de markt. Eerder gaf Volkswagen voorzichtig al wat details van de stoere looks van de T-Cross prijs, nu zijn ook de eerste schetsen van het interieur vrijgegeven.

Dankzij het gebruik van virtual reality konden de designers al vroeg in het ontwerpstadium plaatsnemen in het interieur van de T-Cross, om de ergonomische aspecten en interieursfeer te beoordelen. Op basis van deze ervaringen is het interieur verder geperfectioneerd. Tweekleurige dashpads sluiten perfect aan bij de frisse, sportieve stijl van het interieur én bij de 12 leverbare exterieurkleuren. De T-Cross wordt ook leverbaar met two-tone lakafwerkingen.

Stoere looks

De T-Cross heeft een charismatisch, stoer design. Het front springt direct in het oog door de motorkap en de brede grille, waarin de koplampen zijn geïntegreerd. In het profielaanzicht zorgen scherpe lijnen voor een uitgesproken vlakverdeling. Daarbij gaat de krachtige schoudersectie bijvoorbeeld over in een nieuw designelement aan de achterzijde: een reflectiestrip die de achterlichtunits met elkaar verbindt.

Wereldpremière deze herfst

Volkswagen onthult de nieuwe T-Cross komende herfst. De Nederlandse marktintroductie vindt begin volgend jaar plaats. Prijzen en specificaties worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt.

Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van al het nieuws rond de T-Cross, kunnen zich inschrijven op https://www.volkswagen.nl/t-cross.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.