Leusden,
01
oktober
2023
|
09:43
Europe/Amsterdam

Volkswagen stoomt fabrieken klaar voor de toekomst

  • Productieplanning tot 2028 vastgelegd
  • Platformgebaseerde toewijzing van modellen aan fabrieken: minder complexe productie   
  • ACCELERATE forward | Road to 6.5: focus op efficiency en productiviteit
  • Nieuwe compacte elektrische SUV vanaf 2026, ook Golf wordt elektrisch

Volkswagen stoomt zijn Duitse netwerk van productielocaties klaar voor de toekomst. Een belangrijke stap daarbij is de toewijzing van de modellen aan de productielocaties. De planning tot 2028 is daarbij definitief. Door in de verschillende fabrieken auto’s te bouwen die hun platform delen, wordt de productie eenvoudiger, efficiënter en toekomstbestendig. 

Om optimaal om te gaan met de uitdagingen van de toekomst heeft Volkswagen het performance-programma ‘ACCELERATE forward | Road to 6.5’ in het leven geroepen. Hierbij staan de efficiënte toewijzing van modellen aan productielocaties en een verhoogde productiviteit centraal. De platformgestuurde toewijzing van modellen aan fabrieken maakt de productie minder complex en voorkomt hoge kosten voor het in de fabricage integreren van verschillende platforms. Bovendien kunnen op deze manier ook modellen van verschillende merken in één fabriek worden gebouwd. 

Concrete voorbeelden

In de fabriek in Wolfsburg wordt nu al de populaire ID.3 geproduceerd. Vanaf 2026 rolt hier ook een 100% elektrisch aangedreven SUV voor het A-segment in grote aantallen van de band. Samen met de productie van de Golf en de nieuwe Tiguan wordt de capaciteit van deze fabriek optimaal benut. De opvolger van de Tiguan Allspace komt vanaf 2025 eveneens uit de hoofdfabriek van Volkswagen. Bij de toewijzingsplanning besloot Volkswagen dat het niet nodig is om een extra fabriek in Wolfsburg Warmenau te bouwen.

Nieuw platform met toekomst

Aan het einde van dit decennium introduceert Volkswagen het SSP (scalabale systems platform) voor elektrische aandrijving. De SSP-modellen worden geproduceerd in de bestaande, maar gemoderniseerde fabriek in Wolfsburg. Ook de Volkswagen Golf heeft een volledig elektrische toekomst op dit SSP-platform. 

Elders in Duitsland

Zoals het er nu voor staat, gaat het oorspronkelijk voor Wolfsburg geplande Trinity-project naar Zwickau. In de fabriek in Osnabrück, waar de Arteon en T-Roc Cabrio worden gebouwd, zet Volkswagen ook de samenwerking met Porsche voort.


 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.