Leusden,
03
juni
2022
|
15:56
Europe/Amsterdam

Volkswagen start serieproductie ID. Buzz in Hannover

Volkswagen start serieproductie ID. Buzz in Hannover

  • Succesvolle ombouw fabriek tijdens lopende productie
  • CO2-uitstoot productie en logistiek wordt gecompenseerd
  • ID. Buzz en ID. Buzz Cargo vanaf deze herfst in Nederland
Samenvatting

Na de ID. Buzz Cargo is Volkswagen Bedrijfswagens in zijn hoofdfabriek in Hannover nu ook gestart met de serieproductie van de ID. Buzz personenwagenvariant. Na Zwickau en Emden is Hannover de derde fabriek voor elektrische auto’s van Volkswagen waar modellen uit de ID. Family van de productielijn rollen.

Met het oog op de productie van de ID. Buzz werd de fabriek in Hannover nog verder vernieuwd. Voorbeelden zijn de realisatie van een nieuwe body shop en nieuwe stations op de assemblagelijn voor de montage elektrische onderdelen. "De afgelopen twee jaar is de productiefaciliteit voortdurend verder voorbereid op de productie van onze nieuwe, volledig elektrische modellen, terwijl de T6.1 en sinds vorig jaar de nieuwe Multivan hier in Hannover tegelijkertijd van de productielijn bleven lopen," verklaart Josef Baumert, bestuurslid van Volkswagen Bedrijfswagens en verantwoordelijk voor productie en logistiek. "We produceren hier nu drie busversies met drie verschillende aandrijfsysteemconcepten.” 

130.000 ID. Buzz-modellen per jaar

Volkswagen Bedrijfswagens verwacht dit jaar nog zo’n 15.000 ID. Buzz- en ID. Buzz Cargo-modellen te bouwen. Wanneer de productie eenmaal op volle snelheid ligt, worden dat er in de toekomst in Hannover zo’n 130.000 per jaar.

Beide uitvoeringen van de ID. Buzz zijn pioniers op het gebied van duurzaamheid: de CO2-uitstoot die bij de productie en het transport vrijkomt, wordt gecompenseerd. Ook gebruikt Volkswagen Bedrijfswagens gerecyclede synthetische materialen en het interieur is volledig vrij van echt leer.

Nu te bestellen, dit najaar leverbaar

De ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zijn inmiddels te bestellen en worden vanaf dit najaar leverbaar. In beide versies zorgt een 77 kWh accupakket voor een actieradius tot 424 kilometer**. Bovendien profiteren beide modellen van alle innovaties van de ID.-Family én hebben ze een zeer uitgebreide standaarduitrusting. De ID. Buzz Cargo bedrijfswagenversie is er vanaf € 46.200* (excl. BTW), terwijl de reguliere personenwagenuitvoeringen die later beschikbaar worden, starten met een vanafprijs van ca. € 55.000. Nu al is de luxe ID. Buzz 1ST personenwagenuitvoering bestelbaar, vanaf € 69.990* (incl. BTW).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.


* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagenbedrijfswagens.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.