Leusden,
02
mei
2016
|
09:48
Europe/Amsterdam

Volkswagen-stagiaires nemen zelfgemaakte verrassing mee naar 40e verjaardag van Golf GTI

  • Jonge talenten bouwen ‘one-off’ Golf GTI
  • Wereldprimeur op 4 mei tijdens Wörthersee GTI Treffen

Het team van stagiaires van Volkswagen en Sitech is er klaar voor. Komende week presenteren ze hun nu nog geheime Golf GTI op het Wörthersee GTI Treffen (4 t/m 7 mei 2016), waar ze de 40e verjaardag van de Golf GTI samen met GTI-fans van over de hele wereld vieren.

De vijf jonge vrouwen en zeven jonge mannen hebben hun verjaardagscadeau gereed voor het GTI Treffen aan de oevers van de Wörthersee in Oostenrijk: een Golf GTI die uniek is in zijn soort. Deze one-off GTI is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg en wordt aanstaande woensdag 4 mei voor het oog van tienduizenden internationale GTI-liefhebbers onthuld op het podium in Maria Wörth (Carinthië).

“De Golf GTI is meer dan alleen maar een auto. Het is een lifestyle geworden en laat de harten van fans sneller kloppen,” verklaart Jonas Rohrbeck (22), toekomstig autotechnisch engineer en woordvoerder namens het ‘Wörthersee GTI 2016’ team. De stagiaires van Volkswagen en Sitech Sitztechnik hebben een standaard Golf GTI Performance omgebouwd tot een unieke Golf GTI, op basis van hun eigen ideeën, creativiteit en opgedane vaardigheden en kennis.

“Onze stagiaires werden geïnspireerd door de emotie van GTI en de 40e verjaardag van de Golf GTI,” benadrukt project manager Holger Schülke. De ‘Wörthersee GTI 2016’ werd in minder dan negen maanden tijd gebouwd door het Automotive Technology Training team en is het negende GTI Project van Volkswagen Vocational Training dat sinds 2008 door stagiaires op het GTI Treffen wordt gepresenteerd. Het team kreeg steun van instructeurs en andere specialisten binnen het bedrijf, waaronder van de designafdelingen, de lakstraat, de pilot hal en het MultiMediaCenter.

“Uiteraard hebben we ook naar de voorgaande Wörthersee-GTI’s gekeken, stuk voor stuk fantastische auto’s,” aldus Rohrbeck. “Ik ben benieuwd naar de ambiance bij het meer, de vele GTI-liefhebbers en naar de reacties op onze GTI. Schülke, die al vier jaar met Wörthersee GTI-teams heeft samengewerkt, voegt toe: "Elke Wörthersee GTI is een uniek model en elk GTI Treffen vormt het platform voor een nieuwe primeur. Ik ben trots op onze stagiaires, hun toewijding en hun vaardigheden. Wederom is de Wörthersee GTI 2016 een zeer bijzonder GTI geworden.”

Highlights Wörthersee GTI’s 2008 – 2015:

2008: Golf GTI Performance: vleugeldeuren, verbrede carrosserie, driepersoons, luchtvering
2009: Golf GTI Street: two-tone kleurenschema met decoratieve folie, bijpassend interieur
2010: Golf GTI Yellow Pearl: exclusieve lak met bijpassend interieur
2011: Golf GTI Reifnitz: tweepersoons, meerkleurig koetswerk met vloeiende kleurovergangen,
2012: Golf GTI Black Dynamic: decoratieve folie, gestanste GTI-logo’s op de carrosserie
2013: Golf GTI Cabrio Austria: rood-wit-rode carrosserie, luchtinlaten met honingraatstructuur
2014: Golf GTI Wolfsburg Edition: Wolfsburg-silhouet op portieren, zowel binnen als buiten
2015: Golf GTI Dark Shine: uitlaatsysteem met spectaculaire sound en klepbediening