Leusden,
22
oktober
2019
|
11:43
Europe/Amsterdam

Volkswagen prijst 300 pk sterke T-Roc R

Volkswagen prijst 300 pk sterke T-Roc R

  • 2.0 TSI met 221 kW / 300 pk en 400 Nm
  • 4MOTION vierwielaandrijving en Launch Control
  • 0-100 km/u in 4,8 seconden, topsnelheid 250 km/u
  • Leverbaar vanaf € 54.515*
Samenvatting

De ultrasportieve T-Roc R is vanaf vandaag te bestellen. Met zijn 221 kW / 300 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor accelereert hij in 4,8 seconden van 0-100 km/u en is hij goed voor een topsnelheid van 250 km/u. De nieuwe topsporter van Volkswagen is er vanaf € 54.515*.

Om het maximale uit de krachtige 2.0 TSI benzinemotor te halen is de T-Roc R standaard voorzien van 4MOTION vierwielaandrijving en een zeventraps DSG-transmissie. Z’n krachtige remsysteem met 17-inch remschijven en zwarte remklauwen met R-logo is speciaal ontwikkeld door Volkswagen R Performance. De T-Roc R biedt keuze uit diverse rijmodi waaronder ‘race’ voor een nog sportievere rijervaring en de Progressive Steering zorgt voor de beste besturing onder alle omstandigheden. Belangrijk nieuws voor liefhebbers… hij heeft Launch Control en het ESC (Electronic Stability Control) is uit te schakelen. 

R looks

De T-Roc R oogt indrukwekkend en dynamisch. Hij heeft een nieuw ontworpen voorzijde met een speciale R grille, R bumpers met grote luchtinlaten en unieke LED-dagrijverlichting. 

Aan de achterzijde valt de unieke R achterbumper, met diffuser en de kenmerkende dubbele uitlaatmonden op. De grote dakspoiler en matchromen spiegelbehuizingen maken het exterieur van de T-Roc R helemaal af. Hij staat standaard op 18-inch ‘Spielberg’ lichtmetalen velgen en is ook verkrijgbaar met 19-inch ‘Pretoria’ wielen in matzwart.

R interieur

Het interieur van de snelste T-Roc tot nu toe is helemaal R. De speciale sportstoelen zijn bekleed met fraai ArtVelours en op de RVS-instaplijsten en het sportstuur (met schakelpaddles) zijn voorzien van R-logo’s. De sportieve R-sfeer wordt verder bepaald door de in edelstaal uitgevoerde pedalen, de zwarte dakhemel, de Shadow Steel afwerkingsdetails en de witte ambianceverlichting.

Akrapovic

De T-Roc R is leverbaar met een High Performance uitlaatsysteem dat samen met Akrapovic is ontwikkeld. De legering en einddemper zijn uitgevoerd in titanium voor een gewichtsbesparing van 7 kilogram en de unieke uitlaatmonden zijn voorzien van de befaamde Akrapovic logo’s. Het impactvolle uitlaatgeluid is variabel in te stellen via het touchscreen van het multimediasysteem.

Rijke uitrusting

De nieuwste R van Volkswagen is vanaf vandaag te configureren. Hij maakt niet alleen indruk gemaak met zijn prestaties, maar ook met de rijke uitrusting. Hij is standaard onder meer voorzien van LED-verlichting voor en achter, het Active info Display, automatische airco (Climatronic), Lane Assist, Front Assist, Driver Alert en het ‘Composition Media’ multimediasysteem.

De vanafprijs van de T-Roc R is € 54.515*. De 19-inch ‘Pretoria’ velgen kosten € 699* en het High Performance uitlaatsysteem heeft een meerprijs van € 3.471*.

De volledige prijslijst met overige opties en pakketten is hier te vinden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.