Leusden,
06
september
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen presenteert Polo GTI R5 rallyauto aan klanten

Volkswagen presenteert Polo GTI R5 rallyauto

  • Rallykanon op basis van Polo GTI met 200 kW/272 pk en vierwielaandrijving
  • Al vijftien exemplaren verkocht aan klantenteams in Europa en Zuid-Amerika
  • WRC-debuut Polo GTI R5 tijdens Rally van Spanje
Samenvatting

De Polo R WRC – waarmee Volkswagen tussen 2013 en 2016 vier keer het FIA World Rally Championship (WRC) won – krijgt een waardige opvolger in de vorm van de Polo GTI R5. De ‘R5’ is gebaseerd op de Polo GTI, voldoet aan de R5-reglementen en is bedoeld voor privéteams. Volkswagen Motorsport heeft al vijftien auto’s verkocht aan klanten in België, Finland, Italië, Oostenrijk, Paraguay, Portugal en Zweden.

De Polo GTI R5 werd vlak voor zijn homologatie in Hannover aan kopers voorgesteld. Op een testcircuit in het nabijgelegen Sulingen konden ze de 200 kW/272 pk sterke vierwielaandrijver vanaf de bijrijdersstoel ervaren. Aan het stuur zal testcoureur Dieter Depping (D).

10.000 testkilometers

“De Polo GTI R5 heeft nu zo’n 9.000 testkilometers afgelegd, waarvan de helft op gravel en de helft op asfalt”, legt Volkswagen Motorsport-directeur Sven Smeets uit. Vóór zijn homologatie op 1 oktober moet het aantal testkilometers zijn opgelopen tot 10.000.

Volkswagens nieuwste rallywagen wordt niet alleen ingezet in de WRC2-klasse van het FIA World Rally Championship, maar ook in interregionale kampioenschappen, zoals het FIA European Rally Championship en diverse landelijke competities.

De eerste auto’s worden na aanvullende testritten en aansluitend aan het rallydebuut van de Polo GTI R5 aan klanten afgeleverd. Tijdens de Rally van Spanje – die van 25 tot en met 28 oktober 2018 wordt verreden – gaat de Volkswagen voor het eerst de strijd aan in de WRC2-klasse.

“We zullen als fabrieksteam twee auto’s inzetten in de Rally van Spanje”, aldus Smeets. “Ons doel is om aan klanten te laten zien dat de Polo GTI R5 competitief is op het hoogste niveau van de rallysport en op uiteenlopende ondergronden.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.