Leusden,
19
december
2018
|
09:51
Europe/Amsterdam

Volkswagen Passat al 45 jaar symbool voor vooruitgang

Volkswagen Passat al 45 jaar symbool voor vooruitgang

  • 45 jaar. 8 generaties. Ruim 29 miljoen Passats.
  • Samen met de Kever (21,5 miljoen) en Golf (35 miljoen) één van de drie meest succesvolle Volkswagen-modellen
  • Volkswagen telt af naar de introductie van de vernieuwde Passat in 2019
Samenvatting

De Volkswagen Passat is 45 jaar jong en nog even toekomstgericht als bij zijn introductie in 1973. Het model wordt vandaag-de-dag op alle continenten verkocht. Volkswagen heeft in acht generaties meer dan 29 miljoen Passats geproduceerd. 2019 is het begin van een nieuwe evolutionaire fase van de meest succesvolle middenklasser ooit, die als eerste in zijn segment de barrière van 30 miljoen verkochte auto’s zal doorbreken.

1973: in Belgrado wint Ajax de Europacup I voor de derde keer op rij en een decennium van fantastische muziek gaat van start. De gebroeders Angus en Malcolm Young formeren AC/DC. Pink Floyd brengt het tijdloze album ‘The Dark Side of the Moon’ uit. De nummers van het album zijn te horen op de radio van een nieuwe Volkswagen: de eerste generatie van de Passat. De hatchback-saloon met twee of vier portieren en een groot kofferdeksel is variabeler dan welke Volkswagen ook. Met een lengte van 4.190 mm is hij iets korter dan de huidige T-Roc en toch biedt de eerste Passat verrassend veel ruimte. Helemaal als Volkswagen in 1974 de Passat Variant lanceert.

Meest succesvolle auto in zijn segment

Anno 2018 is de Passat gegroeid tot een lengte van maximaal 4.887 mm waarmee hij zijn inzittenden de riante ruimte biedt. Ook is de Passat een weerspiegeling van de vooruitgang op het gebied van auto-engineering: alle baanbrekende technologische ontwikkelingen - van ABS tot intelligente assistentiesystemen – zijn in de loop der jaren standaardfeatures geworden van de Passat. Deze allrounder van Volkswagen is uitgegroeid tot de meest succesvolle auto in zijn segment ter wereld. In Europa, China en de VS zijn afzonderlijke versies en derivaten verschenen, en alle modellen tezamen vormen één van de belangrijkste pijlers onder het merk Volkswagen.

Ook tijdens zijn 45ste verjaardag levert Volkswagen de ruime middenklasser nog steeds als Passat en Passat Variant.

Achter de schermen van de fabriek in Emden in Noord-Duitsland vinden momenteel de voorbereidingen plaats voor de productie van de vernieuwde Passat. Het aftellen naar de onthulling begin 2019 is begonnen. Na de Golf (35 miljoen) en de Kever (21,5 miljoen) gaat de Passat de geschiedenis in als één van de drie meest succesvolle modellen in de geschiedenis van Volkswagen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.