Leusden,
09
april
2019
|
09:35
Europe/Amsterdam

Volkswagen pakt uit op Techno Classica in Essen

Volkswagen pakt uit op Techno Classica in Essen

  • Zes recordauto’s, waaronder W12 Nardo, SMVW en Lupo ‘80 Days’, onderstrepen successen van Volkswagen
  • Zeventig jaar Kever Cabriolet: verjaardag met Hebmüller Cabriolet en oudste Karmann Cabriolet
  • Volkswagen-stagiairs voltooien restauratie Type 3 TL in Essen
Samenvatting

Volkswagen Classic pakt dit jaar met drie centrale thema’s uit op de Techno Classica, de grootste klassiekerbeurs ter wereld. In het Duitse Essen belicht Volkswagen in hal 4.0 zes recordhouders, de zeventigste verjaardag van de Kever Cabriolet en een traineeproject waarbij stagiairs van Volkswagen de restauratie van een klassieker voltooien.

Recordhouders - legendarische Volkswagen-voertuigen

Volkswagen Classic toont op de Techno Classica zes recordbrekende modellen uit drie decennia die uitblonken in snelheid, uithoudingsvermogen of zuinigheid. Zoals de jongste recordbreker: de Volkswagen W12. Deze volbloed racer behaalde in 2001 tien internationale records op het hogesnelheidscircuit in Nardò (Italië). Het volgende jaar verbeterde het 400 kW/600 pk sterke experimentele voertuig zijn eigen records en behaalde de W12 een nieuw 24-uurs wereldrecord met een gemiddelde snelheid van 322,89 km/u. De records van de W12 zijn nog ongebroken.

De Lupo 3L TDI ‘80 Days’ zette in 2000 een zuinigheidsrecord neer. Onder het motto ‘Around the World in 80 Days’ reden twee Lupo’s 3L TDI in een tachtig dagen durende reis precies 33.333 kilometer door 22 landen. Het gemiddelde verbruik van slechts 2,38 liter per 100 kilometer leverde de auto een plaats op in het Guinness Book of Records als de meest zuinige productieauto ter wereld.

Twee voorserie-modellen van de Corrado G60 reden op het Volkswagen-testterrein in Ehra-Lessien zes klassenrecords bij elkaar. In Essen is een van de 162 kW/220 pk sportcoupés uit 1987 te zien.

Het driewielige prototype SMVW (Volkswagen Ecomobile) behaalde in 1982 met zijn 0,2 kW/0,272 pk aandrijving het wereld-zuinigheidsrecord. Een route van 1.491 kilometer werd op slechts één liter diesel afgelegd.

De Golf I ‘Alaska-Tierra del Fuego’ uit 1974 is een van de oudste productie-Golfs ter wereld. Dit model maakte in oktober 1974 de waarschijnlijk langste proefrit van een nieuw model ooit. Samen met een tweede felgele Golf legde hij 30.517 kilometer af, van Fairbanks (Alaska) naar Ushuaia (Argentinië).

De Volkswagen Kever werd 17 februari 1972 de meest gebouwde auto ter wereld. Om dit productierecord te vieren, bracht Volkswagen zijn eerste speciale editie uit: de Kever 1302 S ‘Weltmeister‘.

Summer Forever - 70 jaar Kever Cabriolet

Volkswagen lanceerde in 1949 zijn eerste topless productieversie van de Kever Type 1. Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum presenteert Volkswagen Classic in Essen onder het motto ‘Summer Forever’ enkele uiterst zeldzame modellen: een Karmann Cabriolet (Type 151) uit het eerste productiejaar 1949 en een 1950 Hebmüller Cabriolet (Type 14A), een van de slechts 696 auto's die is gebouwd.

Jeugd op het werk - het traineeproject van Volkswagen

Stagiairs van Volkswagen Osnabrück werken in hal 4.0 aan de restauratie van een Type 3 TL uit 1968, inclusief een motor-upgrade naar Type 4. De ingrijpende restauratie is eind vorig jaar begonnen en moet op de Techno Classica zijn voltooid.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.