Leusden,
19
december
2018
|
16:11
Europe/Amsterdam

Volkswagen maakt meters met de ID.

Volkswagen maakt meters met de ID.

  • Belangrijke testfase gestart van eerste model van nieuwe generatie elektrische Volkswagens
Samenvatting

Eind volgend jaar gaat de eerste volledig elektrische Volkswagen ID. in productie. Volkswagen is begonnen met een belangrijke testfase in het ontwikkelingsproces, waarbij prototypes in de praktijk worden getest.

Volkswagen komt begin 2020 met de ID. Family. Deze compleet nieuwe generatie elektrische Volkswagens biedt een flinke actieradius en de nieuwste technologie, en dat voor aantrekkelijke prijzen. De eerste ID. – die eind 2019 in productie gaat en waarvan de levering in 2020 start - is de elektrische tegenhanger van de Golf. Daarna volgt een groot aantal andere ID. modellen, waaronder SUV’s en een nieuwe Microbus, de ID. BUZZ.

Eerste resultaten

De ID. prototypes worden intensief getest. Een belangrijk testresultaat is dat de ID. zeer goed rijdt. Zelfs met grote 20-inch wielen is de vijfdeurs hatchback comfortabel en rijgeluiden zijn vrijwel afwezig. Het lage zwaartepunt zorgt samen met het maximale koppel van 300 Nm van de elektromotor voor een dynamisch weggedrag. Daarbij is de ID. praktisch: zijn draaicirkel is nog geen 10 meter.

Nog intensiever

Het testprogramma van de ID.-prototypes is nog intensiever dan van een nieuw model met verbrandingsmotor. Dit komt omdat de ingenieurs van Volkswagen nog geen uitgebreid ‘elektrisch referentiekader’ hebben. En dus worden de prototypes nog vaker gestart en remmen en accelereren ze nog meer, ook in bochten en op steile hellingen.

Cruciale fase

Het belang van deze testfase voor de ID. wordt nog eens onderstreept door de aanwezigheid van Volkswagen’s ontwikkelingschef Frank Welsch en Hoofd e-mobility Frank Bekemeier. Bij de testritten ligt de focus op de rijeigenschappen en het functioneren van de airconditioning van de ID. Dat betekent veel rijden, maar ook nauwgezet luisteren naar (rij)geluiden en staren op computerschermen.

Uitdagend Cape Town

De testvloot gaat ook de uitdaging van Kaapstad aan. In deze tijd van het jaar kunnen de temperaturen er hoog oplopen en lange files vormen daarbij een extra uitdaging. De ingenieurs zijn onder deze zware omstandigheden vooral geïnteresseerd in de temperatuursensor van de nieuwe batterij-unit van de ID. Ze zijn tevreden met de eerste resultaten, ook over de resterende reikwijdte van 168 km met een batterij die een lading van minder dan 50% aangeeft. En daarbij functioneert de airco perfect.

Finetunen

Tijdens het testen wordt de besturing als soepel ervaren, maar net niet direct genoeg voor de optimale rijbeleving; daar is dus nog werk te verrichten. Zo dragen de testritten ook bij aan de finetuning van de ID. Alle ritten worden afgesloten met een eigen ‘debrief’ voor elk prototype. De auto’s worden geparkeerd met een zwart camouflagepaneel over het dashboard: het stuur, instrumentenpaneel, het grote centrale display en het head-up display blijven nog even geheim.

De Volkswagen ID. komt begin 2020 naar Nederland. De prijzen, beschikbaarheid en specificaties van deze volledig elektrische Volkswagen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.