Leusden,
20
november
2018
|
13:59
Europe/Amsterdam

Volkswagen investeert 44 miljard in de toekomst

Volkswagen investeert 44 miljard in de toekomst

  • Nog meer focus op e-mobiliteit, autonoom rijden, mobiliteitsdiensten en digitalisering
  • Volkswagen in gesprek met Ford over mogelijke samenwerking
Samenvatting

De komende vijf jaar investeert de Volkswagen Group bijna 44 miljard euro in e-mobiliteit, autonoom rijden, mobiliteitsdiensten en de digitalisering van auto’s en fabrieken. Dat is ongeveer een derde van de totale investeringen in die periode. De financiële plannen zijn recent goedgekeurd door de Raad van Commissarissen.

Tijdens de sessie van de Raad van Commissarissen is naast de geplande investeringen ook gesproken over andere toekomstplannen. Zo is de Volkswagen Group in gesprek met Ford over het gezamenlijk ontwikkelen van een reeks nieuwe lichte bedrijfswagens. Ford en Volkswagen blijven echter concurrenten en zullen voor de gezamenlijk te ontwikkelen bedrijfswagenserie elk hun eigen marketing- en prijsstrategie blijven volgen.

Aanvullend op de ontwikkeling van een nieuwe serie bedrijfswagens hebben de twee autofabrikanten ook andere mogelijke samenwerkingsgebieden vastgesteld.

Meer informatie is te vinden in de Engelstalige persinformatie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.