Leusden,
12
april
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen ID.7 ondergaat laatste tests in aanloop naar zijn wereldpremière

  • Nieuw vlaggenschip wordt op 17 april officieel onthuld 
  • Nieuw ontwikkelde elektrische aandrijflijn blinkt uit in efficiency, vermogen en range
  • Actieradius van maximaal 700 kilometer* (WLTP) 
  • Nieuw bedieningsconcept gebaseerd op feedback van de gebruiker
  • Onderstel en interieur met focus op reiscomfort
Samenvatting

Het aftellen is begonnen: op maandag 17 april beleeft de elektrische Volkswagen ID.7 – het nieuwe vlaggenschip binnen de ID.-serie – zijn wereldpremière. Vooruitlopend op de onthulling geeft Volkswagen opnieuw een aantal details prijs over de rijeigenschappen, aandrijving en uitrusting.

Enkele weken vóór zijn debuut ondergaat de gecamoufleerde Volkswagen ID.7 zijn laatste tests in het zuiden van Spanje. Op de kronkelige wegen in de omgeving van Alicante komen de kwaliteiten van de nieuwe elektrische reislimousine volledig tot hun recht. De ID.7 beschikt over een geheel nieuw ontwikkelde aandrijflijn. De power unit is ontwikkeld door Volkswagen Group Components in Kassel en wordt daar ook geproduceerd. 

Actieradius tot 700 kilometer* (WLTP)

Vooral op het gebied van efficiency is grote winst geboekt: afhankelijk van de capaciteit van het accupakket ligt een actieradius van 700 kilometer* (WLTP) binnen bereik. Snelladen gaat met een vermogen tot 200 kW. Dat maakt de ID.7 bij uitstek geschikt voor het afleggen van lange afstanden.

Uitgebalanceerde rijervaring

Voor de nieuwe ID.7 is optioneel een adaptieve onderstel (DCC) beschikbaar en de rijervaring is op afroep in te stellen dankzij de verschillende rijprogramma’s. De bestuurder heeft keuze uit een breed scala aan instellingen voor een perfecte balans tussen hoogstaand comfort en dynamiek. Samen met de progressieve besturing zorgt DCC voor nauwkeurige rijeigenschappen en maximale rijstabiliteit.

 

Nieuw bedieningsconcept

Zowel voorin als achterin biedt de ID.7 volop ruimte. Het dashboard is een volledig nieuw ontwerp. De bestuurder krijgt de belangrijkste informatie tot zich via het infoscherm achter het stuur. Aanvullende informatie wordt via het head-up display met augmented reality weergegeven. Middelpunt van het nieuwe bedieningssysteem is het centrale 15 inch aanraakscherm. Bij de ontwikkeling van het bedieningsconcept was de feedback van de gebruiker essentieel. Zo zijn de iconen voor de bediening van de airco nu permanent zichtbaar op het scherm. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een aantal sneltoetsen naar eigen voorkeuren te configureren. 

Comfortstoelen

Voor de ID.7 ontwikkelde Volkswagen nieuwe ergoActive-stoelen die in 14 verschillende richtingen kunnen worden versteld. Naast automatische stoelverwarming en -ventilatie, waarbij de temperatuur actief wordt afgestemd op de omstandigheden, behoort een ontspannende massagefunctie eveneens tot de mogelijkheden.

Met de komst van de ID.7 bestaat de volledig elektrische ID-familie van Volkswagen uit zes verschillende modellen. Op 17 april wordt de ID.7 onthuld, de auto staat nog dit jaar bij de Volkswagen-dealers.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.