Leusden,
18
april
2018
|
17:43
Europe/Amsterdam

Volkswagen I.D. R Pikes Peak laadt zich op voor wereldpremière

I.D. R Pikes Peak laadt zich op voor wereldpremière

  • Onthulling op 22 april in Frankrijk voorafgaand aan eerste tests
  • Romain Dumas bestuurt Volkswagen’s e-racer tijdens Pikes Peak Hill Climb op 24 juni

Volkswagen onthult op 22 april de I.D. R Pikes Peak. Met deze allereerste volledig elektrische raceauto van het merk gaat Volkswagen op 24 juni voor een nieuw record tijdens de legendarische Pikes Peak Hill Climb in de VS. De ervaren Fransman en drievoudig Pikes Peak-winnaar Romain Dumas is uitverkoren om de I.D. R Pikes Peak richting de wolken te sturen.

De onthulling van de I.D. R Pikes Peak vindt plaats op het Franse circuit van Alès, de thuisbasis van Romain Dumas. Deze befaamde Franse coureur kruipt op op 24 juni aanstaande tijdens de wereldberoemde ‘Race to the Clouds’ achter het stuur van deze spectaculaire raceauto. Dumas is één van de meest ervaren coureurs op de Amerikaanse heuvelklim en won het event al drie maal: in 2014, 2016 en afgelopen jaar. Daarnaast is de Fransman uitermate succesvol in het lange-duurracen, met onder meer twee overwinningen tijdens de 24 Uren van Le Mans en vele zeges op de Nürburgring, Spa-Francorchamps en Sebring.

Aanvang testprogramma

Een dag na zijn wereldpremière gaat de I.D. R Pikes Peak voor het eerst het circuit op, om een intensief testprogramma af te werken in aanloop naar de Pikes Peak Hill Climb, op 24 juni aanstaande in Colorado.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.