Leusden,
16
juli
2018
|
16:41
Europe/Amsterdam

Volkswagen I.D. R Pikes Peak breekt elektrisch record Goodwood

I.D. R Pikes Peak breekt elektrisch record Goodwood

  • Volkswagen-fabrieksrijder Romain Dumas zet op heuvelklim recordtijd neer van 43,86 seconden
  • I.D. R Pikes Peak is voorbode van volledig elektrische I.D. Family
Samenvatting

De Volkswagen I.D. R Pikes Peak heeft opnieuw een record gebroken. Met achter het stuur de Franse coureur Romain Dumas zette de elektrische racewagen op de Goodwood Hillclimb een tijd neer van 43,86 seconden. Daarmee is hij 3,48 sneller dan het vorige elektrorecord uit 2013.

De absoluut snelste tijd werd in 1999 gereden door Nick Heidfeld (D), die in zijn McLaren-Mercedes MP4/13 Formule 1-wagen al na 41,6 seconden over de finish kwam.

Volkswagen-fabrieksrijder Romain Dumas is blij dat hij nu ook Goodwood op zijn palmares kan schrijven. “Het Goodwood Festival of Speed is een fantastisch evenement. De heuvelklim is erg kort, maar vaak ook vies, dus je moet hem echt niet onderschatten.” De Fransman verscheen op 24 juni met de I.D. R Pikes Peak aan de start van de Pikes Peak International Hill Climb. Zijn doel was het elektrorecord, maar reed uiteindelijk ook de snelste tijd ooit: 7:57,148 min.

I.D. Family

“De baan in Goodwood is nog niet eens twee kilometer lang”, zegt ook Volkswagen Motorsport-directeur Sven Smeets, “maar toch hebben we weer laten zien waartoe de I.D. R Pikes Peak in staat is. Volkswagen zet vanaf 2020 sterk in op elektrische mobiliteit met de nieuwe I.D. Family, dus we grijpen iedere gelegenheid aan om te laten zien hoe spannend dat onderwerp kan zijn.”

Goodwood Festival of Speed

Het Goodwood Festival of Speed (12 – 15 juli) trok dit jaar ruim 200.000 bezoekers. Het wordt al sinds 1993 gehouden op het landgoed van de Duke of Richmond en vierde afgelopen weekeinde zijn vijfentwintigjarige jubileum. Voor Volkswagen was niet alleen Romain Dumas in de I.D. R Pikes Peak aanwezig, maar traden ook de Duitse coureurs Hans-Joachim Stuck en Jochi Kleint aan in de 480 kW/652 pk sterke Golf 2 Bi-Motor Pikes Peak uit 1987.