Leusden,
20
januari
2022
|
10:26
Europe/Amsterdam

Volkswagen ID. LIFE: duurzaam, innovatief en tijdloos

  • Volkswagen maakt elektrische mobiliteit bereikbaar
Samenvatting

De Volkswagen ID. LIFE is de elektrische stadsauto van de toekomst. De concept car, waarvan de productieversie in 2025 op de markt verschijnt, combineert duurzame mobiliteit met digitale technologie en een tijdloos design; en dat voor een instapprijs tussen de 20.000 en 25.000 euro. Opvallend is het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen.

In de ID. LIFE staat alles in het teken van duurzaamheid. Dankzij de elektrische aandrijflijn rijdt de auto geheel emissievrij. In de compacte cross-over is veel gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen en gerecyclede materialen. “De ID. LIFE licht slechts een tipje van de sluier op die nu nog over onze toekomstige stads-EV’s ligt,” verklaart Jozef Kabaň, hoofdontwerper van Volkswagen. “Wij worden gedreven door innovatie, duurzaamheid en tijdloosheid.”

Compacte cross-over: puristisch en duurzaam

Decoratieve elementen en opsmuk ontbreken bij de ID. LIFE, net als conventionele materialen. Zo is het van luchtkamers voorziene kunststof voor het dak en de motorkap volledig gemaakt van gerecyclede PET-flessen. In de blanke lak voor de carrosserie zijn houtsnippers verwerkt als natuurlijk kleurstof en de lakverharder is gebaseerd op biomassa. In de banden van de ID. LIFE zijn organische olie, natuurlijk rubber en rijstschillen verwerkt.

Interieur van natuurlijke en gerecyclede materialen

Duurzaamheid wordt ook in het interieur van de ID. LIFE consequent doorgevoerd. Het toegepaste hout is afkomstig uit duurzame bosbouw. De inzittenden zitten bovendien op Artvelours Eco-bekleding, die voor een belangrijk deel is verkregen uit de recycling van kunststof afval.

Dankzij de aantrekkelijk lage prijs van de elektrische ID. LIFE maakt Volkswagen de elektrische auto voor een zeer breed publiek bereikbaar. 

Als onderdeel van zijn ACCELERATE- strategie heeft Volkswagen heeft Volkswagen zich ten doel gesteld dat 70 procent van alle verkochte auto’s in Europa vanaf 2030 volledig elektrisch is. In Noord-Amerika en China bedraagt het aandeel 50 procent.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.