Leusden,
13
november
2020
|
14:18
Europe/Amsterdam

Volkswagen Groep verhoogt investeringen in toekomstige mobiliteit tot 73 miljard

  • Ontwikkelingskosten en R&D-investeringen in elektrificatie, hybride aandrijflijnen en digitale technologie voor de komende vijf jaar
  • Investeringen in toekomstige mobiliteit verhoogd van 40 naar 50 procent van in totaal € 150 miljard
  • Investeringen in digitalisering verdubbeld tot zo’n € 27 miljard
Samenvatting

De Volkswagen Groep geeft gas op de transformatie naar een digitale mobiliteitsonderneming. De komende vijf jaar gaat de groep zo’n € 73 miljard investeren in elektrificatie, hybride aandrijflijnen en digitale technologie. Dit werd vandaag aansluitend op de bijeenkomst van de Raad van Toezicht bekendgemaakt. De investeringen in ontwikkelingskosten en R&D voor toekomstige technologieën worden verhoogd van 40 naar 50 procent van de totale investeringen van de Groep (ca. € 150 miljard). Investeringen in digitalisering verdubbelen de komende vijf jaar tot € 27 miljard, wat de sterke focus van de Groep op het opbouwen van eigen softwaremogelijkheden onderstreept. Ongeveer € 35 miljard gaat naar de ontwikkeling van batterij-elektrische auto’s en nog eens € 11 miljard is vrijgemaakt voor de hybridisering van bestaande modellen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.