Leusden,
14
december
2018
|
09:39
Europe/Amsterdam

Volkswagen en toeleveranciers tellen af naar productiestart ID.

Volkswagen en toeleveranciers tellen af naar productiestart ID.

  • Volkswagen-topman Herbert Diess geeft startschot voor ID.
  • Het grootste elektro-offensief ter wereld moet uitmonden in 15 miljoen auto’s
Samenvatting

Volkswagen telt af naar de introductie van de allereerste ID.. Het elektrische model gaat eind 2019 in productie in Zwickau en luidt een nieuw tijdperk in voor Volkswagen. Tijdens het recente MEB Supplier Event in Wolfsburg gaf directeur Dr. Herbert Diess samen met de CEO’s van dertig belangrijke toeleveranciers de aftrap naar de start van de productie.

Volgend jaar start het grote elektro-offensief van Volkswagen met de productie van de ID.. Deze elektrische auto staat op het nieuwe MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten), waarop naar verwachting zo’n 15 miljoen auto’s gebouwd gaanworden. Tot en met 2023 investeert Volkswagen meer dan 11 miljard euro in elektrische mobiliteit, digitalisering, autonoom rijden en nieuwe mobiliteitsservices. Ruim 9 miljard daarvan gaat naar de ID.-modellenreeks.

Automotive Cloud

De ID. zal via een Automotive Cloud altijd verbonden zijn met het internet. Op die manier kan deze elektrische auto door de lucht worden geüpdatet. Volkswagen werkt daarvoor intensief samen met verschillende softwaredevelopers. In het geval van de ID. zijn de toeleveranciers overigens al in een vroeger stadium dan normaal bij de ontwikkeling van de auto betrokken. Ook was de samenwerking een stuk intensiever dan anders..

Definitieve doorbraak elektrische auto

Het doel van Volkswagen is om de elektrische auto definitief door te laten breken. Het eerste ID. model dat in productie gaat is de meest compacte,heeft een grote actieradius, een ruim interieur, indrukwekkende rijeigenschappen en een hoge mate van connectiviteit. Hij gaat eind 2019 in productie in de Volkswagen-fabriek in Zwickau, die op dit moment wordt verbouwd tot de meest geavanceerde productiefaciliteit voor elektrische auto’s in Europa. Tegen 2025 wil Volkswagen wereldwijd 1 miljoen EV’s per jaar verkopen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.