Leusden,
09
juli
2018
|
17:17
Europe/Amsterdam

[Video] Record-run I.D. R Pikes Peak vanuit helikopter gefilmd

Helikopterbeelden record-run I.D. R Pikes Peak

  • Exclusieve video van I.D. R Pikes Peak op jacht naar heuvelklimrecord
  • I.D. R Pikes Peak: sportieve voorloper van volledig elektrische I.D.-familie
Samenvatting

Volkswagen heeft tijdens de Pikes Peak International Hill Climb recent autosportgeschiedenis geschreven. De volledig elektrische Volkswagen I.D. R Pikes Peak – bestuurd door de Franse coureur Romain Dumas – brak op 24 juni niet alleen het elektrische record op de beruchte heuvelklim, maar zette ook een nieuwe snelste tijd overall. We blikken nog eenmaal terug op die legendarische record-run, via een niet eerder gepubliceerde video geschoten vanuit de helikopter.

Romain Dumas finishte op 24 juni met de I.D. R Pikes Peak in een ongelofelijke 7:57,148 minuten, wat 16 seconden sneller is dan de recordtijd uit 2013, gereden door de eveneens Franse coureur Sébastian Loeb.

Tussen de aankondiging van Volkswagens Pikes Peak-project op 18 oktober 2017 en de daadwerkelijke record-run zaten slechts 250 dagen. Dat is buitengewoon weinig, gezien de enorme ambitie en complexiteit van de I.D. R Pikes Peak en de extreme eisen die aan zijn aandrijflijn, batterijen en aerodynamica werden gesteld. Het record van Volkswagen laat zien hoe snel de ontwikkelingen gaan op het gebied van elektromobiliteit en is van groot belang voor het merk zelf, dat vanaf 2020 de volledig elektrische I.D.-modellenreeks introduceert.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.