Leusden,
08
november
2019
|
08:15
Europe/Amsterdam

ID. BUZZ zoeft naar Move

  • Move toneel voor Nederlandse première van elektrische concept car
Samenvatting

Amsterdam is een unieke concept car rijker. De elektrische re-make van de iconische microbus debuteert in Move, de eerste en enige mobiliteitsexperience van Nederland.

De iconische bus van Volkswagen steelt al decennia lang de harten van iedereen. In 2022 reïncarneert hij als elektrisch ruimtewonder en de ID. BUZZ concept car is een veelzeggende vooruitblik. Het herkenbare design en de vele innovaties maken deze ID. nu al tot een elektrisch icoon.Volkswagen maakt elektrisch rijden mogelijk voor iedereen. Dat gebeurt nu al met de e-Golf en e-up!, en binnenkort met een compleet nieuwe generatie ID. modellen. De ID. Family is gebaseerd op een revolutionair platform voor elektrische auto’s dat MEB wordt genoemd en zal uit een groot aantal modellen bestaan die elektrisch rijden geweldig én betaalbaar gaan maken.

De ID. BUZZ biedt een ongekend comfort op lange ritten en meer dan genoeg ruimte voor bagage. Hij kan tot wel 550* kilometer rijden op een volle accu en is op te laden via inductie of een laadstation. Met een laadvermogen van 150 kW duurt het slechts een half uur om de accu tot tachtig procent op te laden.

Autonome ID. Pilot-modus

Net als de overige ID. concept cars is ook de ID. BUZZ in staat om volledig autonoom te rijden. Zodra de omstandigheden het toelaten, beweegt het stuurwiel automatisch het dashboard in en schakelt hij over op de volledig autonome ID. Pilot-modus. De bestuurdersstoel kan dan worden omgedraaid, zodat de bestuurder ontspannen met de overige passagiers kan praten. De ID. BUZZ houdt zelfstandig zijn omgeving in de gaten met laserscanners, ultrasone sensoren en radarsensoren. Overige verkeersinformatie ontvangt hij vanuit de cloud.

Innovatieve bediening

De ID. BUZZ heeft geen conventionele cockpit meer. Alle belangrijke informatie wordt via een head-up display als augmented reality en in 3D aan de bestuurder getoond. Het infotainmentsysteem en de airconditioning zijn te bedienen via een uitneembare tablet. De bedieningsknoppen die belangrijk zijn voor het rijden, zitten op het stuur. Het hart van het stuur is een touchscreen waarmee een groot aantal functies is te bedienen.

Ruim en dynamisch

De ID. BUZZ biedt plaats aan acht riante stoelen, die in diverse configuraties kunnen worden opgesteld. Z’n extreem lange wielbasis van 3,30 meter maakt hem niet alleen heel ruim, maar ook zeer comfortabel. De batterij van de ID. BUZZ is in de vloer tussen de voor- en achteras weggewerkt. Die constructie zorgt voor een laag zwaartepunt en een perfecte gewichtsverdeling. De wielophanging van de ID. BUZZ, met elektronisch geregelde schokdempers, staat garant voor een ongekende wegligging. De aandrijflijn is goed voor een vermogen van 275 kW/374 pk en past uitstekend bij het dynamische karakter van de auto. 

Move, exciting views on mobility

Move is een nieuwe, interactieve Mobility Experience voor jong en oud in Amsterdam. Bij Move draait alles om de mobiliteit van vandaag en de toekomst. Bezoekers kunnen er bijzondere concept cars bewonderen en zelf via virtual reality en games de mobiliteit van de toekomst ervaren. De Move Mobility Experience is open van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Gratis toegangskaartjes zijn te reserveren op de website van Move of kijk voor meer informatie op Volkswagen.nl/move. 

Wie op de hoogte wil blijven van Volkswagen en elektrisch rijden, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief op de speciale website.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) De opgegeven actieradius is gebaseerd op de WLTP testmethode en is nog niet definitief. In de praktijk kan de daadwerkelijke actieradius afwijken. Deze is afhankelijk van de rijstijl, de snelheid, de bandenkeuze, het gebruik van comfort- en externe functies, de buitentemperatuur, het aantal passagiers/de belading en de rij-omstandigheden.