Leusden,
04
september
2020
|
10:54
Europe/Amsterdam

Verkoop nieuwe Arteon Shooting Brake en vernieuwde Arteon van start

  • Arteon-modellen exclusief beschikbaar als sportief-luxe R-Line Business+
  • Prijzen 2.0 TSI (140 kW/190 pk) bekend: Arteon vanaf € 48.950*; Arteon Shooting Brake vanaf € 49.490*
  • 2.0 TDI met 147 kW/200 pk volgt binnenkort
Samenvatting

De vernieuwde Arteon en de geheel nieuwe Arteon Shooting Brake zijn nu te bestellen bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. In eerste instantie start Volkswagen met de Arteon 2.0 TSI R-Line Business+ (vanaf € 48.950*) en de Arteon Shooting Brake 2.0 TSI R-Line Business+ (vanaf € 49.490*). Kort daarna volgen ook de dieselversies met de 147 kW/200 pk sterke 2.0 TDI.

Het kenmerkende Arteon-design is verder verfijnd met nieuwe elementen. LED-dagrijverlichting over de hele voorzijde van de auto maakt nu deel uit van de standaarduitrusting. De Arteon Shooting Brake is compleet nieuw. Hij dankt zijn sportief-elegante looks onder meer aan een lange daklijn en brede wielkasten. Daarbij biedt hij de ruimte en het gebruiksgemak van een estate.

In het volledig nieuwe interieur van beide modellen valt de exclusieve uitstraling op. Een blikvanger is de nieuwe cockpit met een digitaal instrumentenpaneel en de connectiviteitsfeatures van We Connect. Ook op het gebied van assistentiesystemen zijn de nieuwe Arteon-modellen helemaal van nu. Zo maakt Travel Assist gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk en met het Active Lighting System fungeren zelfs de LED-koplampen als assistentiesysteem, bijvoorbeeld door bochten al te verlichten nog voor de berijder de stuurbeweging inzet.

Sportieve luxe

De Arteon en Arteon Shooting Brake worden uitsluitend geleverd als zeer complete en sportieve R-Line Business+ uitvoering. Die staat voor een smaakvolle combinatie van sportiviteit en luxe. De dynamiek komt in het uiterlijk tot uiting dankzij 18 inch lichtmetalen velgen ‘Sebring’, LED Plus-koplampen en extra donker getinte ramen achter. Ook het interieur heeft diverse sportieve accenten, zoals een zwarte dakhemel en een driespaaks multifunctioneel stuur met R-line logo en schakelpaddles. Eveneens standaard zijn het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Media’ inclusief streaming internet, de Digital Cockpit Pro en een achteruitrijcamera. Voor een hoog veiligheid- en comfortniveau is Travel Assist inclusief Lane Assist en Emergency Assist inbegrepen. Met het oog op gebruiksgemak is de achterklep elektrisch te openen, desgewenst met een voetbeweging onder de bumper (optioneel voor Arteon), en dankzij Keyless Acces zijn de Arteon en Arteon Shooting Brake sleutelloos toegankelijk en te starten. Voor de nieuwe Arteon-modellen geldt een ruime garantietermijn van 4 jaar.

Innovatieve 2.0 TSI

Bij de marktintroductie van de Arteon en Arteon Shooting Brake is in eerste instantie de 140 kW/190 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor beschikbaar. Deze is standaard gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. De 2.0 TSI maakt gebruik van het innovatieve B-cyclus verbrandingsproces. Dat zorgt voor een lager verbruik, minder schadelijke emissies én meer trekkracht (320 Nm tussen 1.500 en 5.100 tpm). De 2.0 TDI met 147 kW/200 pk volgt binnenkort. De prijzen van de modellen met dieselmotor worden naar verwachting in oktober bekendgemaakt. De Arteon en Arteon Shooting Brake met plug-in hybrideaandrijving en een systeemvermogen van 160 kW/218 pk wordt vanaf begin 2021 in Nederland bestelbaar.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.