Leusden,
01
november
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Topscore Touareg bij Euro NCAP

Topscore Touareg bij Euro NCAP

  • Onafhankelijke botsproeven bevestigen hoge veiligheidsniveau
Samenvatting

De Volkswagen Touareg behoort tot de veiligste auto’s ter wereld. Dat is de conclusie na de uitvoerige tests door Euro NCAP. Het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut beloonde de Touareg na intensieve botsproeven met de maximaal haalbare score van vijf sterren.

De Touareg scoorde op alle fronten goed: op het gebied van veiligheid voor kinderen (86 procent), veiligheid voor volwassen inzittenden (89 procent), veiligheid voor kwetsbare weggebruikers zoals voetgangers en fietsers (72 procent) en veiligheidsondersteunende assistentiesystemen (81 procent).

Veiligheid voor iedereen

Het New Car Assessment Programme, kortweg Euro NCAP, crasht auto’s op verschillende manieren om zo de voertuigveiligheid te testen, waaronder frontale botsingen en aanrijdingen van opzij met stilstaande en rijdende voorwerpen. Deze tests bootsen de meest voorkomende ongevalssituaties na die kunnen leiden tot verwondingen van inzittenden of andere weggebruikers.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.