Leusden,
09
juni
2021
|
16:05
Europe/Amsterdam

Topmodel ID.4 - de ID.4 GTX - nu bestelbaar vanaf € 52.190*

  • Krachtige 220 kW/299 pk*** dual-motor, 77 kWh accupakket en vierwielaandrijving
  • Ruime actieradius tot 482 km** inclusief 125 kW snellaadmogelijkheid
  • Opvallende design- en afwerkingselementen, complete uitrusting
  • Nieuwe line-up ID.4 met keuze voor accupakket als basis
Samenvatting

In de nieuwe Volkswagen ID.4 GTX komen de ruimte en veelzijdigheid van een SUV samen met de kracht en het rijplezier van twee elektromotoren én vierwielaandrijving. Een 77 kWh accupakket zorgt daarbij voor een optimaal uithoudingsvermogen en een groot rijbereik tot 482 kilometer**. De sportieve ID.4 GTX is nu te bestellen bij de Volkswagen-dealers, vanaf € 52.190*.

Bij zijn introductie in Berlijn liet de ID.4 GTX direct zien waartoe hij in staat is. Dankzij de dual-motor vierwielaandrijving (systeemvermogen 220 kW/299 pk***) bedwong hij met gemak een helling met een stijgingspercentage van 37,5%. Ook de acceleratiecijfers (0-60 km/u in 3,2 sec.; 0-100 in 6,2 sec) onderstrepen de sportieve inslag van deze elektrische SUV. 

Praktisch in alles

De ID.4 GTX heeft een 77 kWh-accupakket. Daarmee is een rijbereik tot 482 kilometer** haalbaar. Dankzij de 125 kW-snellaadmogelijkheid is de accu in een korte lunchpauze (38 minuten) op te laden van 5-80%. En dan is er nog een ander praktisch pluspunt: de ID.4 GTX mag aanhangers van maximaal 1.200 kg trekken (reguliere ID.4-modellen: 1.000 kg).

GTX-look

De sportieve inborst van de ID.4 GTX wordt uiterlijk weerspiegeld door opvallende details als de sportief gestylde bumpers en in carrosseriekleur gespoten dorpels, doorlopende lichtstrip aan de voorzijde, GTX-dagrijverlichting bestaande uit drie honingraatelementen, de 3D-achterlichtunits en diverse zwarte accenten. Ook in het interieur is de sfeer sportief dankzij sportstoelen en speciale bekleding (afgewerkt met rode stiksels). 

Sportief topmodel

De ID.4 GTX is nog luxer dan andere ID.4-modellen. Naast bekende ID.4-features als adaptive cruise control, parkeersensoren voor en achter, automatische airconditioning en navigatiesysteem Discover Pro inclusief streaming & internet, App-Connect draadloze smartphone integratie en telefoonvoorbereiding Plus inclusief draadloos laden beschikt de GTX bijvoorbeeld ook over standaard LED Matrix verlichting (IQ.Light).

ID.4 configureren: accupakket voortaan als basis

Door een ruime keuze aan optiepakketten (interieur, multimedia, comfort, design, sport en assistentiesystemen) en de beschikbaarheid van individuele opties is de ID.4 GTX volledig naar wens en smaak samen te stellen. Dat geldt ook voor de overige modellen in de line-up. Het configureren van een ID.4 start voortaan met de keuze voor het accupakket. Naast de ID.4 GTX kunnen klanten kiezen voor de ID.4 Pure (52 kWh accupakket, actieradius 344 km**) en de ID.4 Pro (77 kWh; 520 km**). Bij elke ID.4 is onderhoud tot en met het zevende jaar inbegrepen. Ook twee jaar fabrieksgarantie en acht jaar garantie op het accupakket zijn standaard. 

Dit zijn de modellen en hun basisprijzen: 

  • ID.4 Pure (52 kWh accupakket; 109 kW/149 pk elektromotor): € 38.590*
  • ID.4 Pure(52 kWh accupakket; 125 kW/170 pk elektromotor): € 40.090*
  • ID.4 Pro (77 kWh accupakket; 150 kW/204 pk elektromotor): € 46.340*
  • ID.4 GTX (77 kWh accupakket; 220 kW/299 pk (AWD) elektromotor): € 52.190*

De sportieve en veelzijdige ID.4 GTX is nu te bestellen vanaf € 52.190*. Zakelijke berijders betalen daarbij slechts 12% bijtelling over de eerste € 40.000 van de catalogusprijs.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag

*** Het maximale vermogen 220 kW: dit maximale vermogen, berekend in overeenstemming met UN GTR.21, kan maximaal 30 seconden aaneengesloten gebruikt worden. Het in de individuele rijsituatie beschikbare vermogen hangt van verschillende factoren af, zoals de (omgevings-)temperatuur en laadstatus, conditie en fysieke veroudering van de hoogvoltaccu. De beschikbaarheid van het maximale vermogen vereist dat de temperatuur van de hoogvoltaccu tussen de 23 °C en 50 °C is en de auto een laadniveau van > 88% heeft. Met name afwijkingen van het hiervoor genoemde leiden mogelijk tot een vermindering in vermogen. De accutemperatuur kan, tot een bepaalde hoogte, beïnvloed worden via de functionaliteiten van de airconditioning. Het gewenste laadniveau van de hoogvoltaccu kan ingesteld worden in de auto. Het beschikbare vermogen kan op elk moment in het vermogen display van de auto worden getoond. Om de bruikbare capaciteit van de hoogvoltaccu zo hoog mogelijk te houden wordt het laadniveau van 80% aanbevolen voor dagelijks gebruik.