Leusden,
22
maart
2018
|
09:53
Europe/Amsterdam

Techno Classica: van Volkswagen veiligheidsstudies tot currywurst

Techno Classica: van studiemodel tot currywurst

  • Veiligheidsstudies Futura en ESVW I op de Volkswagen-stand op ‘s werelds grootste klassiekerbeurs

Bij Volkswagen speelt de toekomst al meer dan zestig jaar een prominente rol. Op de Volkswagen-stand van Techno Classica 2018 in Essen zijn dan ook twee oude conceptcars te vinden. Techno Classica, een van de grootste beurzen ter wereld voor youngtimers en klassiekers, is vanaf morgen geopend voor het publiek.

'De auto van morgen - de realiteit van vandaag' was de slogan van de Integrated Research Volkswagen (IRVW) Futura, die in Essen op de stand van Volkswagen is te zien. De hightech conceptcar was de ster van de show op de IAA van 1989. Het waren niet alleen de spectaculaire vleugeldeuren die fascineerden. De Futura was volgestopt met geavanceerde technologie en had 29 jaar geleden al functies die pas sinds kort hun weg vinden naar de nieuwste serieproductiemodellen. Te denken valt aan afstandssensoren, parkeerhulp- en remhulpfuncties, een navigatiesysteem, een boordcomputer en een elektrische parkeerrem en andere innovatieve functies.

Op Techno Classica staat ook de 'Experimental Safety Volkswagen' (ESVW I) uit 1972. Volkswagen was hiermee de eerste Europese autofabrikant die een studiemodel presenteerde dat niet alleen riant aan de strengste veiligheidseisen voldeed, maar die ook uitstekend prima geschikt was voor dagelijks gebruik.

Volkswagen zet twee populaire tradities op de Techno Classica voort. Iedereen die een blijvende herinnering aan de Techno Classica 2018 mee naar huis wil nemen, kan een foto laten maken met de klassieke Volkswagen van zijn keus. De tweede traditie is de legendarische currywurst. Op het binnenterrein van de autobeurs staat de 'Currywurst-Bulli' waar gasten de populaire originele Volkswagen-snack, die dit jaar zijn 45e verjaardag viert, kunnen bestellen. Volkswagen is te vinden in Hal 7.0.

Meer informatie over deze beurs is te vinden op http://www.technoclassica.de/tce_uk.php?m=1&ms=1