Leusden,
07
mei
2019
|
14:44
Europe/Amsterdam

Stagiaires bouwen letterlijk doorkijkje van de e-Golf

Stagiaires bouwen letterlijk doorkijkje van de e-Golf

  • Doorkijk-model eGon biedt inzicht in gecompliceerde techniek e-Golf
  • Stagiairs maken rijdende eGon voor IdeenExpo in Hannover
Samenvatting

Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens onthullen op de IdeenExpo in Hannover de eGon, een doorkijk-model van de e-Golf. De eGon is gebouwd door stagiaires van Volkswagen. Het model wordt van 15 tot en met 23 juni gedemonstreerd op het grootste jeugdevenement voor wetenschap en technologie van Duitsland.

De eGon is het geesteskind van stagiaires van Volkswagen en maakt voertuigtechnologie toegankelijk voor iedereen. De opengewerkte e-Golf toont de volledige elektronica compleet met alle bedrading, waardoor bezoekers inzicht krijgen in de complexe technologie die achter deze honderd procent elektrische Golf schuil gaat. Geïnteresseerden kunnen QR-codes scannen om zo via een iPad toegang te krijgen tot informatie over de afzonderlijke componenten. De stagiaires staan op de Volkswagen-stand bezoekers te woord die meer willen weten over de technische trainingen van Volkswagen.

Kennisoverdracht

De eGon is buitengewoon complex en vereist veel verschillende vaardigheden. Het team dat het model ontwierp, bestond uit acht stagiaires uit verschillende sectoren. Volkswagen wil met het project bereiken dat niet alleen kennis wordt overgedragen, maar ook dat de betrokken leerlingen initiatief kunnen tonen om iets tastbaars te creëren waar ze echt trots op kunnen zijn.

De doorkijk-Golf is weliswaar de luchtigste Golf ooit, maar hij kan daadwerkelijk rijden en is – op een aantal kleine uitzonderingen na – volledig functioneel. De eGon is tijdens de IdeenExpo op de stand van Volkswagen niet alleen statisch te zien. Hij wordt ook op podium 6 van de Mobility Arena live gepresenteerd.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.