Leusden,
09
maart
2018
|
08:55
Europe/Amsterdam

SEDRIC schoolbus: individuele mobiliteit van de toekomst, ook voor de allerjongsten

Individuele toekomstige mobiliteit: SEDRIC schoolbus

  • Self DRIving Car: individuele mobiliteit voor iedereen
  • Stadse mobiliteit van de toekomst: duurzaam, veilig, makkelijk
  • Multimerkplatform voor innovatie: elektrisch, digitaal en autonoom rijden

De Volkswagen Groep heeft op de Autoshow van Genève de nieuwste versie van de SEDRIC voorgesteld. De Self DRIving Car is een ideeënplatform voor duurzame, veilige en praktische mobiliteit voor een grote doelgroep en schetst daarmee een realistisch beeld voor de zelfrijdende toekomst.

Volkswagen wil een leidende rol spelen op het gebied van autonoom rijden en heeft daarvoor het Self-Driving System (SDS) ontwikkeld, de technologische basis voor individuele mobiliteit in de toekomst. Daarmee geeft Volkswagen invulling aan de visie dat mobiliteit altijd en overal voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Grote technologische stappen

De eerste SEDRIC werd in 2017 gepresenteerd en fungeert sindsdien als platform voor volledig autonoom rijden. In een jaar tijd zijn er grote stappen gemaakt bij zowel de ontwikkeling van het Self-Driving System als van de systemen voor het herkennen van de omgeving en het analyseren van verkeersgegevens. SEDRIC staat daarmee symbool voor smart mobility solutions die de Volkswagen Groep wil inzetten om problemen op het gebied van files, luchtvervuiling en veiligheid in steden te helpen oplossen.

Individuele mobiliteit: ook zonder rijbewijs én voor de jongste generatie

De schoolbus-uitvoering van de nieuwste SEDRIC onderstreept nog eens dat individuele mobiliteit in de toekomst voor veel mensen is weggelegd, ook voor de jongste generatie. De optionele OneButton bediening maakt het mogelijk om de SEDRIC schoolbus op te roepen, om vervolgens eenvoudig van deur tot deur te reizen. Zo wordt de weg naar school simpel, veilig en plezierig, ook zonder rijbewijs. De nieuwste SEDRIC heeft een vrolijk en fris interieur met vier zitplaatsen. De voorruit is tevens een groot OLED-scherm voor entertainment dat op elke doelgroep kan worden afgestemd. Zo lijkt elke reis (naar school) ook nog eens korter.

Meer informatie is beschikbaar op http://www.discoversedric.com

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.