Leusden,
21
maart
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

Ruime meerderheid Europeanen wil straks elektrisch rijden

Op de kleintjes letten kunnen we in Europa bijzonder goed. In zoverre zelfs, dat één op de drie Europeanen er ten tijde van economische krimp voor kiest om vaker de auto te laten staan. Dat is één van de conclusies uit een grootschalig onderzoek van marketingadviesbureau mm customer strategy. Het bureau ondervroeg samen met Volkswagen ruim 7.500 consumenten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje over mobiliteit ten tijde van een energiecrisis. Maar er is nog een andere interessante conclusie uit voortgekomen: een (deels) elektrische auto wordt door veel Europeanen gezien als ideale opvolger van hun huidige auto.

Voor iedere portemonnee een EV

Van alle ondervraagden geeft namelijk 53 procent aan dat ze in de komende twaalf maanden willen overstappen van een conventionele brandstofauto naar een geëlektrificeerd exemplaar. Dat is in dit geval een auto met een plug-in hybride aandrijflijn of een volledig elektrische auto. Momenteel worden volledig elektrische auto’s vooral nog aangeschaft door huishoudens met een hoger inkomen. Daar wil Volkswagen op korte termijn verandering in brengen. 

“Als autofabrikanten hebben we de taak om een ​​nog breder assortiment aan te bieden voor uiteenlopende klanten. Volkswagen lanceert tegen 2026 tien nieuwe e-modellen. Dit is onze bijdrage om te voorzien in de fundamentele behoefte aan mobiliteit”, vertelt Imelda Labbé, verantwoordelijk voor Sales, Marketing en Aftersales bij de Volkswagen Groep. Zo willen we in de nabije toekomst een elektrische Volkswagen in de compacte klasse op de markt brengen en zal het aanbod tot in het topsegment doorlopen met de aankomende introductie van de nieuwe ID.7.

E-mobiliteit wint terrein op het platteland

Het onderzoek heeft niet alleen onder stadsbewoners plaatsgevonden. Ook buiten de bebouwde kom is e-mobiliteit aan een stevige opmars bezig. 45 procent van de ondervraagde deelnemers die in kleine steden met minder dan 20.000 inwoners wonen, rijdt al in een volledig elektrische auto. En nog meer hebben dus de ambitie om er een aan te schaffen. Als het aan ons ligt, hoef je daar binnenkort dus nog maar één (online) showroombezoek voor af te leggen. 

Over het onderzoek

Voor het onderzoek over mobiliteit tijdens de energiecrisis werden tussen 28 oktober en 10 november 2022 in totaal 7.518 mensen in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje bevraagd. Op dat moment bedroeg de inflatie in de Europese Unie 11,5 procent.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.