Leusden,
09
juni
2020
|
18:17
Europe/Amsterdam

Ralf Brandstätter benoemd tot nieuwe CEO Volkswagen

Samenvatting

De Volkswagen Groep heeft de management-verantwoordelijkheden voor het merk Volkswagen en de Groep geherstructureerd. Voormalig Volkswagen COO Ralf Brandstätter is met ingang van 1 juli 2020 benoemd tot CEO van het merk. Herbert Diess, de CEO van de Volkswagen Groep en voorheen verantwoordelijk voor beide taken, krijgt daardoor meer ruimte om zich volledig te focussen op zijn rol als CEO voor de Groep. Binnen de Raad van Bestuur van de Groep blijft Diess overkoepelend verantwoordelijk voor Volkswagen Personenauto’s en de volumemerken van de Groep. 

“Ralf Brandstätter is één van de meest ervaren managers van onze onderneming. De afgelopen twee jaar leidde hij Volkswagen al op succesvolle wijze als COO en speelde hij een belangrijke rol in de transformatie van het merk”, verklaart Herbert Diess, CEO of Volkswagen AG. “Ik ben daarom verheugd dat Ralf Brandstätter het merk als CEO verder gaat ontwikkelen, in lijn met de verstrekkende strategische besluiten van de laatste jaren.”

1,5 miljoen elektrische Volkswagens

Na het recordjaar 2019 is Volkswagen nu helemaal klaar voor de toekomst en heeft het merk op succesvolle wijze de eerste fase van de Transform 2025+ strategie afgerond. De volgende fase – het lanceren van een breed elektro-offensief – begint nu tastbaar te worden. Volkswagen maakt emissievrije mobiliteit voor een groot publiek bereikbaar. Tegen 2025 zullen al minimaal 1,5 miljoen elektrische Volkswagens zijn verkocht. Naast elektrificatie zet het merk de komende jaren tevens nadrukkelijk in op digitalisatie.

“Voor Volkswagen is de koers voor de toekomst uitgestippeld. Op basis van de Transform 2025+ strategie ontwikkelt ons merk zich tot één van de meest toonaangevende leveranciers van CO2-neutrale mobiliteit en zijn we op weg om uit te groeien tot een digitale technologie-onderneming”, licht Ralf Brandstätter toe. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.