Leusden,
01
maart
2023
|
13:51
Europe/Amsterdam

Ontmoet de vernieuwde Volkswagen ID.3

We luisteren graag naar onze klanten. Na ruim drie jaar geven we de ID.3 een uitgebreide upgrade, waarbij we naast onze eigen bevindingen ook de feedback van Volkswagen-rijders meegenomen hebben. De elektrische bestseller krijgt een aangescherpt design, een verder verfijnd interieur, meer rijbereik en de nieuwste software van Volkswagen.

Nieuw van binnen en van buiten

Aan de buitenkant springt meteen het nieuwe front in het oog. De geoptimaliseerde luchtroosters en het aangescherpte design dragen bij aan een betere stroomlijn. Dat heeft grotere efficiëntie en een ruimere actieradius tot gevolg, waarmee de ID.3 tot wel 546 kilometer* (WLTP) ver komt. De achterzijde heeft nieuwe, tweedelige en volledig rode lichtunits gekregen. Ook voor het interieur heeft Volkswagen goed naar klanten geluisterd. Zo heeft de vernieuwde ID.3 zachtere materialen in de deurpanelen en op het dashboard. Het interieur is daarnaast standaard diervriendelijk en de mate aan gerecyclede materialen is ook toegenomen. Net als voorheen wordt de ID.3 volledig klimaatneutraal geproduceerd in Zwickau

Slimme, nieuwe software

Het infotainmentscherm van de vernieuwde ID.3 is vergroot naar 12 inch (30,5 centimeter) en voorzien van de allernieuwste software. Daarbij is ook de spraakbesturing geoptimaliseerd en zodoende betrouwbaarder en sneller dan voorheen. De augmented reality van het head-up display is eveneens uitgebreid. Deze kan naast informatie over de snelheid en voertuigfuncties nu ook navigatie-aanwijzingen projecteren. Op veiligheidsgebied is er een nieuwe functie toegevoegd aan Travel Assist: bij snelheden vanaf 90 km/u kan de auto na het activeren van de richtingaanwijzers nu automatisch van rijstrook wisselen, mits daar ruimte voor is. Daarnaast kan de ID.3 door V2X-technologie in een fractie van een seconde belangrijke data van compatibele auto’s en infrastructuur verwerken. Zo krijgt de bestuurder een waarschuwing voor gevaren, ongevallen en stilstaand verkeer. 

Meer vermogen en rijbereik naar keuze

De vernieuwde ID.3 is leverbaar in twee uitvoeringen: de Pro en Pro S. Beide hebben een 204 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft en 310 Nm aan trekkracht produceert. De ID.3 Pro S heeft een lithium-ion accupakket met 77 kWh inhoud en een verwacht rijbereik tot 546 kilometer* (WLTP). De ID.3 Pro heeft een 58 kWh accupakket dat goed is voor een rijbereik tot 426 kilometer* (WLTP). Later verschijnt er ook een versie met een kleinere batterij. 

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is vanaf eind april te bestellen en arriveert in juni in Nederland. Aanvullend informatie over prijzen, specificaties en uitvoeringen wordt in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.