Leusden,
01
december
2017
|
16:56
Europe/Amsterdam

Nog scherper: Volkswagen Golf GTI TCR

Nog scherper: Volkswagen Golf GTI TCR

  • Update onderstreept de verwantschap met het productiemodel
  • Debuut op Essen Motor Show (2-10 dec), levering start in januari

De Golf GTI TCR, de succesvolle raceversie van de Golf is verder aangescherpt. Zijn front heeft dezelfde wijzigingen ondergaan als de straatversies. Ook daarmee laat de TCR-racer zien hoe dicht hij bij het sportieve productiemodel staat.

De nieuwe look van de Golf GTI TCR is tot stand gekomen door een samenwerking met Volkswagen Design. Het doel was om de nauwe band tussen productiemodel en racer te benadrukken. Zo is de motor voor de circuitversie afkomstig uit de reguliere Golf GTI – voor circuitgebruik zijn slechts minimale modificaties nodig. Dat bewijst eens te meer dat de Golf GTI de perfecte basis is voor een circuitauto voor klantenteams.

De successen

De Golf GTI TCR behoort tot de meest succesvolle toerwagens van dit jaar. In de TCR International Series behaalde de Fransman Jean-Karl Vernay met de 350 pk sterke Golf de wereldtitel voor rijders en de Golf GTI won bij het VLN Endurance Championship op de Nürburgring Nordschleife ook de TCR-titel. De Thai Kantadhee Kusiri schreef met de Golf GTI de TCR Asia Cup op zijn naam en de Portugees Francisco Abreu won met de Golf GTI TCR de TCR Iberico. In de internationale competities nam de Golf GTI TCR het op tegen sterke concurrentie van Honda, Audi, SEAT, Alfa Romeo, Opel en Kia.

De nieuwe Golf GTI TCR maakt zijn publieksdebuut op de Essen Motor Show (2-10 december). De levering start in januari 2018.