Leusden,
17
april
2018
|
11:54
Europe/Amsterdam

Nieuwe Volkswagen Touareg nu te bestellen, leverbaar vanaf € 79.750

Nieuwe Touareg leverbaar vanaf € 79.750

  • Premium SUV statement op gebied van innovatie, rijdynamiek en comfort
  • Innovision Cockpit: hightech digitaal instrumentarium en bedieningsconcept
  • Vierwielbesturing en 4-corner luchtvering voor optimale wendbaarheid
  • Vanaf deze zomer leverbaar in Nederland, prijzen beginnen bij € 79.750*

De Nederlandse prijzen en specificaties van de nieuwe Touareg zijn bekend. Deze premium SUV van Volkswagen verzet de bakens in z’n segment met zijn hoogstaande rijdynamiek en vooruitstrevende features, zoals de volledig digitale ‘Innovision Cockpit’. De nieuwe Touareg komt deze zomer naar Nederland en is leverbaar vanaf € 79.750*.

De nieuwe Touareg is leverbaar met een indrukwekkende hoeveelheid innovatieve features. Een van de meest in het oog springende is de hightech Innovision Cockpit. Dit volledig digitale bedieningsconcept combineert een 12 inch instrumentenpaneel (Active Info Display) met een 15 inch metend display van het nieuwe ‘Discover Premium’ infotainmentsysteem. Deze combinatie vormt één groot informatie-, communicatie-, entertainment- en besturingssysteem dat er voor zorgt dat er op het dashboard nauwelijks nog knoppen of schakelaars nodig zijn.

Geavanceerde assistentiesystemen

De nieuwe Touareg biedt een ongekend groot aantal assistentiesystemen. Zo is er Night Vision, dat mensen en dieren waarschuwt voor een mogelijk ongeval door middel van een lichtsignaal. Nieuw is ook Road Work Lane Assist met Traffic Jam Assist (dat tot 60 km/u semi-autonoom stuurt, versnelt en remt, óók bij wegwerkzaamheden met alternatieve wegbelijning) en Cross Traffic Assist (dat reageert op kruisend verkeer op bijvoorbeeld snelwegafritten, kruispunten en bij parkeersituaties). Deze nieuwe SUV is bovendien leverbaar met een head-up display en intelligente ‘IQ’ Matrix LED-koplampen (met 128 LED’s per koplamp) die de meest optimale lichtbundel samenstellen op basis van stuuruitslag, snelheid, GPS-data en de signalen van de camera aan de voorzijde.

Actieve vierwielsturing en 4-corner luchtvering

Met de (optioneel verkrijgbare) actieve vierwielsturing is de Touareg één van de meest wendbare SUV’s in zijn klasse. Bij snelheden onder de 37 km/u sturen de achterwielen in de tegenovergestelde richting van de voorwielen, wat de draaicirkel met een meter verkleint van 12,19 naar 11,19 meter. Daarboven sturen ze juist mee voor een optimale stabiliteit. De rijervaring wordt nog verder verbeterd door de leverbare 4-corner luchtvering. Het systeem kent vier standen: Normal, Comfort, Off-road (rijhoogte met 25 mm vergroot) en Special off-road (rijhoogte met 70 mm vergroot). Boven de 120 km/u verlaagt deze 4-corner luchtvering de Touareg automatisch met 25 tot 35 mm voor minder luchtweerstand en een nog beter weggedrag. Er is ook een Loading-optie, die de auto 50 mm verlaagt om het in- en uitladen van spullen te vergemakkelijken.

Groter, ruimer én lichter

De nieuwe generatie Touareg is breder (+44 mm naar 1.984 mm) en langer (+77 mm naar 4.878 mm) dan zijn voorganger. Daardoor is niet alleen de binnenruimte toegenomen, maar ook de grootte van de bagageruimte. Die laatste is gegroeid van 697 naar 810 liter (tot de leuning van de achterbank) en is uitgerust met een elektrisch in- en uitrolbare afdekking. De carrosserie van de Touareg is voor 48 procent opgetrokken uit aluminium en is mede daardoor tot 106 kilogram lichter dan voorheen, terwijl de afmetingen juist zijn toegenomen.

De Touareg wordt in eerste instantie leverbaar met twee 3.0 V6 TDI versies: 170 kW/231 pk en 201 kW/286 pk. In een later stadium is de Touareg er ook met een 250 kW/340 pk sterke 3.0 V6 benzinemotor en een 310 kW/421 pk sterke 4.0 V8 TDI dieselmotor. Later volgt tevens een Touareg plug-in hybride met 270 kW/367 pk. Die laatste debuteert op de Chinese markt, maar komt in de nabije toekomst wellicht ook naar Europa. De Volkswagen Touareg is een van de weinige personenauto’s die ongeacht de keuze van de motorisering 3.500 kilogram mag trekken.

4MOTION

De nieuwe Touareg is standaard uitgerust met een achttraps automaat en 4MOTION-vierwielaandrijving. Een centraal geplaatst differentieel stuurt maximaal 70 procent van de aandrijfkrachten naar de voorwielen en tot wel 80 procent naar de achterwielen. 4MOTION Active Control biedt verschillende rijmodi: Eco (voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik), Comfort (voor een zo optimaal mogelijk comfort), Normal, Sport (voor een nog sportiever weggedrag), Snow (voor meer grip op gladde wegen) en Individual (waarbij de parameters afzonderlijk zijn in te stellen). Het optionele Offroad-pakket voegt nog vier modi toe:: Off-road Auto, Sand, Gravel en Off-road Expert.

Vier uitrustingsniveaus

De nieuwe Touareg is leverbaar in vier verschillende uitvoeringen met elk een uniek karakter. Al in de basisuitvoering beschikt deze SUV standaard over LED-verlichting voor- en achter, 18 inch lichtmetalen velgen, adaptieve cruise control, Front Assist, Park Distance Control voor- en achter, een elektrisch bedienbare achterklep, Lane Assist, het ‘Discover Pro’ radio-, navigatie- en multimediasysteem en diverse mobiele online diensten (Car-Net).

De Touareg Elegance en Atmosphere bieden daarboven onder meer lederen bekleding ‘Vienna’, meervoudig elektrisch verstelbare comfortstoelen, chromen sierlijsten rond de ramen, met chroom afgewerkte bumpers en ambienteverlichting. Deze uitvoeringen onderscheiden zich van elkaar met een specifiek interieur. De Elegance heeft interieuraccenten van geborsteld aluminium en de Atmosphere van openporig eikenhout.

De Touareg R-Line is de sportiefste variant. Hij combineert de luxe van de Elegance en Atmosphere met sportieve R-Line styling voor zowel in- als exterieur. Voorbeelden zijn de 19 inch lichtmetalen velgen, sportieve R-Line bumpers voor en achter, wielkastverbreding in carrosseriekleur, een verwarmbaar R-Line stuurwiel en tal van andere fraaie R-Line accenten, waaronder een zwarte dakhemel en zwarte lederen bekleding in R-line design. Tegen meerprijs is de R-Line ook leverbaar als ‘Black Style’ met zwart gelakte sierlijsten rondom de ramen, een zwart gelakte grille en zwarte gelakte buitenspiegels.

State-of-the-art opties

Aanvullend op de vier uitrustingsniveaus biedt de Touareg keuze uit een breed aanbod aan geavanceerde technologieën en fraaie stylingfeatures. Deze opties zijn in een aantal gevallen gecombineerd in aantrekkelijke optiepakketten. Een voorbeeld is het Innovation pakket inclusief de Innovision Cockpit. Naast dit virtuele, interactieve instrumentenpaneel met 12 inch scherm en het navigatiesysteem ‘premium’ met 15 inch display bestaat dit pakket onder meer uit het Dynaudio Sound System, een head-up display, DAB+ radio, LED Matrix koplampen en 3D LED achterlichten, draadloos opladen van de mobiele telefoon, verwarmbare voorruit en dodehoeksensor ‘Blind Spot Assist’. De prijs voor dit pakket is € 7.510. De Innovision Cockpit is ook als losse optie te bestellen, voor € 3.395. De prijslijst met alle mogelijkheden is hier te vinden.

Levering start deze zomer, vanafprijs € 79.750*

De levering van de nieuwe Touareg start komende zomer. De Touareg 3.0 TDI V6 4MOTION wordt leverbaar vanaf € 79.750* (170kW/231pk). De Touareg 3.0 TDI V6 4MOTION met 210 kW/286 pk is er vanaf € 89.750*. De meerprijzen van de Elegance/Atmosphere en R-Line bedragen respectievelijk € 6.820* en € 8.800*. De prijzen en specificaties van de 3.0 V6 benzine- en de 4.0 V8 TDI dieseluitvoeringen worden in aanloop naar hun introductie bekend gemaakt.

Het leveringsprogramma wordt naar verwachting in juli 2018 uitgebreid met de 250 kW/340 pk sterke 3.0 V6 TFSI benzinemotor en vanaf medio februari 2019 met de 310 kW/421 pk sterke 4.0 V8 TDI. De prijzen en specificaties van deze uitvoeringen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.