Leusden,
04
februari
2016
|
15:02
Europe/Amsterdam

Nieuwe Tiguan sterk uit de startblokken als complete Connected Series

  • Rijke uitrusting en state-of-the-art connectiviteit voor aantrekkelijke prijzen
  • Al leverbaar vanaf 31.590 euro

In Januari gaf Volkswagen het startschot voor de voorverkoop van de nieuwe Tiguan, die in mei in Nederland arriveert. Deze innovatieve SUV van Volkswagen is nu ook leverbaar als aantrekkelijke Connected Series met state-of-the-art connectiviteit.

De scherp geprijsde Tiguan Connected Series is gebaseerd op de rijk uitgeruste Comfortline en biedt het allerlaatste op het gebied van connectiviteit, waaronder de innovatieve Mijn Volkswagen app, en Apple Carplay™ via Car-Net ‘App-Connect’.

Daarnaast is de Tiguan Connected Series standaard voorzien van begeerlijke opties als het Executive pakket (met onder andere het navigatie-, radio en multimediasysteem ‘Discover Media’, diefstalalarm en Bluetooth telefoonvoorbereiding), digitale radio-ontvangst (DAB+) en spraakbediening van media (Voice Control). Zaken als dakreling in chroom, parkeersensoren voor en achter en lichtmetalen velgen worden eveneens standaard meegeleverd.

Mijn Volkswagen app als personal assistant
Net als de andere Connected Series-modellen is ook deze Tiguan standaard uitgerust met de innovatieve Mijn Volkswagen module. Met de bijbehorende, multifunctionele Mijn Volkswagen app ‘connect’ de bestuurder zijn Volkswagen met zijn smartphone. Met de Think Blue-score bijvoorbeeld krijgt zuinig rijden een totaal nieuwe dimensie. De Mijn Volkswagen app is ook ideaal voor het bijhouden van de rittenadministratie. Tevens waarschuwt hij via de smartphone voor niet afgesloten portieren. Het Bewegings Alert geeft direct een melding zodra de auto wordt verplaatst of de deuren worden ontgrendeld, bijvoorbeeld in het geval van diefstal. De app biedt ook de mogelijkheid om op afstand te checken of de auto op de handrem staat.

Dankzij de locatievoorziening is exact te zien waar de geparkeerde auto zich bevindt, zodat hij altijd terug te vinden is. Tegelijkertijd geeft hij ook een digitaal ‘tikje op de schouder’ bij bijvoorbeeld een lage accustand of wanneer een onderhoudsbeurt zich aandient of als het tijd is voor een APK.

Direct verbonden
De Tiguan Connected Series staat vanaf mei bij de Nederlandse Volkswagen-dealers en is daar inmiddels te bestellen. Prijzen beginnen bij 31.590 euro (1.4 TSI 92 kW/125pk). Als diesel is deze Tiguan er vanaf 37.290 euro (2.0 TDI 81kW/110pk). Er is al een Tiguan vanaf 28.790 euro.

 

De in dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.