Leusden,
06
december
2018
|
11:39
Europe/Amsterdam

Nieuwe T-Cross nu te bestellen vanaf € 22.620

Nieuwe T-Cross nu te bestellen vanaf € 22.620

  • Compacte en ruime SUV van Volkswagen vanaf medio april bij de dealer
  • Veel personaliseringsmogelijkheden in design en uitrusting
  • Leverbaar met zuinige en krachtige motoren, ook met DSG-automaat
Samenvatting

De Volkswagen T-Cross is vanaf vandaag te configureren en te bestellen. Deze compacte en zeer ruime SUV wordt leverbaar vanaf € 22.620* en biedt volop keuze uit motoren, uitvoeringen en styling om hem geheel op smaak te brengen. De eigenzinnige T-Cross komt medio april 2019 naar Nederland.

De T-Cross heeft het kenmerkende design en de hoge zit van een echte Volkswagen SUV. Hij oogt zelfverzekerd met zijn strakke lijnen, en maakt indruk met het stoere front en bijzondere details als de optisch met elkaar verbonden LED-achterlichten. Deze nieuwe compacte SUV is zo’n 6 cm langer en 10 cm hoger dan de Polo. Mede dankzij de riante wielbasis (2,65 m) en het slimme interieurontwerp biedt hij een aangenaam hoge zitpositie en volop ruimte aan vijf personen. De bagageruimte is de grootste in zijn segment en kan door de verschuifbare achterbank variëren van 385 tot 455 liter (met neergeklapte achterbank zelfs 1.281 liter).

Drie uitvoeringen

De T-Cross wordt leverbaar in drie uitvoeringen, die vanaf vandaag zijn te configureren en bestellen: T-Cross, T-Cross Life en T-Cross Style. De T-Cross is standaard compleet uitgerust, met onder meer elektrisch bedienbare ramen (v/a) en buitenspiegels, LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, Radio Composition Colour, een verschuifbare achterbank, Front Assist inclusief City Emergency Braking, Lane Assist, Hill Start Assist en het E-Call noodoproepsysteem.

De T-Cross Life biedt aanvullend onder andere Climatic airconditioning, een multifunctioneel met leer bekleed stuur, adaptieve cruise control met automatische afstandsregeling, 16 inch lichtmetalen velgen ‘Belmont’, zwarte dakrails en mistlampen vóór met bochtverlichting. Deze luxe T-Cross heeft eveneens een middenarmsteun vóór, een volledig neerklapbare bijrijdersstoel en in hoogte verstelbare voorstoelen. Ook Bluetooth telefoonvoorbereiding en een USB-aansluiting behoren tot de rijke uitrusting van de T-Cross Life.

De Style is het luxe topmodel van de T-Cross line-up. Deze uitvoering heeft bovenop de Life onder meer 17 inch lichtmetalen velgen ‘Chesterfield’, LED-koplampen, Sport-Comfortstoelen, sfeerverlichting in het interieur, automatische airco (Air Care Climatronic), vermoeidheidsherkenning, Park Distance Control voor en achter, een draadloze telefoonoplader en zilverkleurige dakrails.

Op smaak

De T-Cross is tot in detail op smaak te brengen. De designpakketten ‘Bamboo Garden’, ‘Energetic Orange’ en ‘Black’ zetten kleurrijke accenten aan de buitenzijde (spiegelkappen, velgen) en vullen dat aan met donker getint glas. In het interieur valt de onderscheidende afwerking van het dashboard, de middenconsole en de Sport-Comfortstoelen op. Deze designpakketten zijn leverbaar vanaf € 627*.

De T-Cross wordt ook leverbaar met R-Line styling. Het R-Line exterieurpakket voorziet in R-Line bumpers, een R-Line grille en R-Line dorpelbekleding. Het R-Line in- én exterieurpakket biedt daarboven 17 inch lichtmetalen velgen ‘Sebring’ en een sportief interieur met Sport-/comfortstoelen met R-Line bekleding in Carbon Flag/Chrystal Grey, een R-Line lederen sportstuur, aluminium pedalen en instaplijsten, speciale ‘3D Race’ afwerkingsdetails, een zwarte dakhemel en sfeerverlichting. De R-Line stylingpakketten zijn bestelbaar vanaf medio maart 2019. De prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Aantrekkelijke opties en optiepakketten

De T-Cross is nog verder te personaliseren. Begeerlijke features tegen aantrekkelijke meerprijzen zijn onder meer Drive Select (adaptieve onderstelregeling), Keyless Entry, Park Assist, LED koplampen en een high-end audiosysteem van Beats® by Dr. Dre. De T-Cross is ook te bestellen met het gewilde Active Info Display. Dit volledig digitale instrumentenpaneel van Volkswagen is naar eigen wens in te delen.

De Life- en Style-uitvoeringen zijn leverbaar met onder meer het Executive pakket (€ 1.018*) met het navigatie-/multimediasysteem ‘Discover Media’, DAB+ radio-ontvangst, diefstalalarm, diverse Car-Net online diensten en smartphone-integratie. Het Advance-pakket (€ 1.451*) omvat onder andere LED-koplampen, Light Assist, Keyless Access, elektrisch inklapbare spiegels en donker getinte ramen achter.

Nu te configureren en te bestellen vanaf € 22.620*

De T-Cross is leverbaar met twee 1.0 TSI benzinemotoren (70 kW/95 pk of 85 kW/115 pk), waarvan de krachtigste variant optioneel leverbaar is met de automatische DSG-transmissie. De T-Cross 1.6 TDI diesel (70 kW/95 pk) is vanaf begin 2019 te bestellen, indien gewenst ook met DSG-transmissie. De T-Cross 1.5 TSI is naar verwachting leverbaar vanaf eind 2019. De specificaties en prijzen van deze uitvoering worden bekendgemaakt in aanloop naar de introductie.

De consumentenadviesprijzen van de Volkswagen T-Cross beginnen bij € 22.620* (1.0 TSI 70 kW/95 pk). Deze zijn voor de Life- en Style-uitvoeringen respectievelijk € 24.630* en € 27.860*. De T-Cross 1.0 TSI DSG (85 kW/115 pk) is er vanaf € 27.770* (Life).

De Volkswagen T-Cross arriveert medio april 2019 in de Nederlandse showrooms. Hij is echter vanaf vandaag al te configureren op volkswagen.nl en te bestellen bij de Volkswagen-dealers.

De complete prijslijst van de T-Cross is hier te vinden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.